ortodoncia adults

L’ortodòncia no té edat. L’ortodòncia ha deixat de ser un tractament juvenil. Gairebé la meitat dels nostres pacients són adults. La dificultat de “portar ferros” ha desaparegut. Alguns pacients adults ens han dit que l’ortodòncia els ha rejovenit d’esperit. És com portar algun element característic dels joves (roba, tallat de cabell, etc.).

Els nous tractaments d’ortodòncia permeten tractaments altament estètics. D’aquesta manera podràs continuar realitzant vida normal. Els brackets transparents fan que l’ortodòncia en adults passi gairebé desapercebuda. Invisalign per la seva banda permet que l’ortodòncia sigui totalment invisible i còmoda amb els seus fantàstics alineadors transparents. La nostra missió és garantir-te solucions estables amb tractaments de mínima durada.

A Alba Clínica Dental pel nostre compromís, especialització i formació, portem l’ortodòncia un pas més enllà de “col·locar les dents rectes”. Per aconseguir un somriure captivador anem més enllà, aconseguint resultats estètics i funcionals molt superiors.

Un somriure bonic i saludable contribueix a augmentar la nostra autoestima i la confiança. Un tractament d’ortodòncia et proporcionarà un somriure sa i fabulos per a tota la vida, sent una inversió que mereix la pena.

Bàsicament utilitzem 2 sistemes:

 • Ortodòncia invisible Invisalign: Invisible, còmoda, discreta.
 • Ortodòncia sistema Damon: Més ràpida, millora global del somriure, estètica

T’assessorarem sobre quin tractament és el més indicat. Com a professionals et donarem el nostre consell en funció de les teves prioritats i dels característiques particulars del teu cas segons l’estudi que realitzem.

T’oferim una primera visita d’estudi i valoració totalment gratuïta i sense compromís amb la nostra ortodoncista, Dra. Font de Rubinat, Master per Sant Joan de Déu i Master en Ortodòncia per la Universitat de Barcelona.

Què diferencia l'ortodòncia normal de l'ortodòncia d'adults?

El primer que canvia són les necessitats. Els adults busquem un tractament més discret i de menor durada. En segon lloc canvia la boca. Un adult no pot considerar-se com un nen gran. En l’adult ha parat el creixement i pot presentar malalties associades (periodontitis, dents perdudes, etc.). També el grau d’acomodació als aparells és menor. Per això és tan important comptar amb un *ortodoncista especialitzat en adults.

És possible tractar amb ortodòncia un adult amb malaltia periodontal (genives)?

, és possible. En la majoria d’ells, de fet, és recomanable. En primer lloc, el professional expert en genives tractarà la malaltia periodontal (eliminació de placa bacteriana, eliminació de sagnat gingival i eliminació de boses periodontales) i llavors estarà el cas llest per a tractament d’ortodòncia. A Alba Clínica Dental els nostres odontòlegs es coordinen perfectament per poder aconseguir que el teu somriure llueixi com et mereixes

Quins inconvenients tenen els tractaments en adults?

El principal inconvenient és que, per definició, el pacient adult ha acabat el seu creixement, amb la qual cosa, haurà determinades alteracions del desenvolupament maxil·lar o mandibular que no podran ser corregides només amb ortodòncia.

Molesten els aparells d’ortodoncia per adults?

Els brackets estan enganxats a la superfície de la dent, per tant és un element estrany per a les galtes i la llengua. En el període d’una setmana t’acostumaràs a la seva presència. En aquest període sentiràs les dents sensibles en menjar, especialment els mal col·locats. A l’inici són freqüents les rascades ales mucoses de les galtes. Aplicant una cera especial que t’oferirem se solucionarà definitivament. Per tant després d’aquest període d’adaptació l’aparell es tolera bé.

Un adult ja ha acabat el seu procés de creixement. Les seves dents porten anys sense moviment i com tal sentirà més molèsties en el procés que el que sentiria amb 12 anys. Si obliguem a les dents a moure’s després de tants anys en el mateix lloc, no podem esperar que ho facin sense fer “soroll”.

No obstant això, les molèsties són suportables i en la majoria de casos es limitarà a dolències puntuals, com per exemple a l’hora d’ajustar periòdicament els brackets. Quan els nostres pacients acaben el tractament, cap recorda les molèsties passades.

En acabar què haig de fer amb els retenedors?

El tractament d’ortodòncia és com el tractament d’aprimament. Una vegada aconseguit el resultat, cal fer un manteniment, (gimnàstica o dieta, o en el nostre cas utilitzar retenedors), perquè els resultats durin en el temps. Per tant, cal usar els retenedors indefinidament.

Puc portar ortodòncia si em falten dents o porto algun tipus de pròtesi o implant dental?

En principi no hi ha cap problema. S’estudiarà el cas per valorar què peces necessiten ser reposades i en quin moment cal fer-ho: abans, durant o després de tractament d’ortodòncia. No et preocupis. En tot moment el nostre equip d’especialistes es coordina per realitzar a cada moment el necessari per aconseguir el millor somriure. Aquesta és una dels avantatges que ofereix Alba Clínica Dental com a centre d’especialistes.

Per a què serveix l'estudi d'ortodòncia que em faran?

Un bon estudi marca la diferència entre dos ortodoncistes i com a conseqüència entre simplement “redreçar dents” o aconseguir un fantàstic somriure. Concretament l’objectiu d’aquest estudi és aconseguir que el tractament sigui:

 • El més curt possible
 • El més còmode per al pacient
 • Que permeti aconseguir el millor resultat estètic final
 • Que el resultat aconseguit es mantingui en el temps

Com serà el procés?

El primer pas abans d’iniciar el tractament d’ortodòncia serà fer una valoració integral de la teva salut dental: dents, genives i articulacions de la boca. Seguidament es prendran una sèrie de registres per poder realitzar un estudi molt detallat (link a la *FAQ anterior). Habitualment els registres diagnòstics que es prenen són:

 • Motlles dentals: són còpies en guix d’ambdues arcades dentals
 • Fotografies: de la boca i de la cara en diferents projeccions
 • Ortopantomografía: és una radiografia panoràmica general de totes les dents d’ambdues arcades.
 • Telerradiografía de perfil: és una radiografia del perfil del cap en el qual també es veuen perfilats el nas, els llavis i el mentó. En ocasions cal algun registre especialitzat: scanner dental 3D, registre en vídeo de mobilitat dental, articulador ajustable, etc…

Una vegada recollida la informació diagnòstica es confecciona, per escrit, un pla de tractament específic per a tu. En una entrevista posterior se’t presenta l’estudi i es faran les consideracions necessàries perquè coneguis tot el que pots esperar i si existeixen algunes limitacions previstes.

Una vegada iniciat el tractament se succeiran les visites de control i revisió. Tenen lloc cada quatre a vuit setmanes, i tenen una durada d’entre vint i quaranta minuts. Durant aquestes visites, realitzem:

 • T’escoltarem: Saber com va tot i solucionar dubtes i dificultats des de l’última vista.
 • Monitorizarem l’evolució del tractament per comprovar que evoluciona segons el previst.
 • En el cas d’Ortodòncia Damon: Reposicionar algun bracket o reparar algun solt, canvi i activació d’arcs.
 • En el cas d’Ortodòncia Invisalign: Revisar l’ajust dels alineadors, valorar el canvi de alineador i lliurar-ho.
 • Presa de fotografies: per registrar com es troba el tractament i poder seguir fidelment la seva evolució
 • Repassarem les dificultats en la higiene. Revisar la salut de les genives

Entre cadascuna de les cites programades pot ser que tinguis alguna petita urgència o dubte. T’atendrem de forma immediata (ja sigui per telèfon o presencialment en la clínica)

Només has de col·laborar en tres punts:

 1. mantenir una higiene impecable de les dents i de les genives,
 2. prevenir que els *brackets es desenganxin en menjar i
 3. acudir regularment a les visites.

Quant dura un tractament d'ortodòncia en adults?

És fonamental diagnosticar correctament el problema, utilitzar els millors sistemes de tractament i planificar amb precisió els objectius de l’ortodòncia per no perdre temps i poder aconseguir un màxim resultat de forma ràpida.

La durada, nombre de visites i resultats, varia enormement d’una clínica a una altra. En el nostre centre la durada mitjana de l’ortodòncia en adults és de 18 mesos. Les revisions es realitzen cada 6 a 8 setmanes

Què guanyo posant-me ortodòncia d'adult?

L’ortodòncia ben feta per especialistes millora la salut de la teva boca i allarga la vida de les teves dents i genives.

A més els canvis estètics són molt importants, no solament ens dóna un somriure ampli i bona, sinó que millora el conjunt de la teva cara.

Les tècniques actuals són capaces de provocar canvis facials que ens rejoveneixen, proporcionant harmonia en els trets i una aparença més jove.

Les dents rectes li permetran mossegar, mastegar i a parlar amb eficàcia. Les dents rectes contribueixen a tenir les dents i les genives sanes. Les dents i les mandíbules correctament alineats poden alleujar o prevenir problemes de salut físics.

Les dents que funcionen millor també tendeixen a veure’s millor. Un somriure atractiu és un “efecte secundari agradable” del tractament d’ortodòncia. Tots tenim la nostra autoestima i els nostres fills no són una excepció. Somriure allarga la vida, enforteix la ment i estimula l’empatia. Demostrat!

Perqué tinc les dents mal col·locades?

Podríem classificar les causes en dos grans grups:

Causes hereditàries: La majoria de les mal oclusions (tancar malament la boca) són hereditàries. L’herència inclou dents apinyades, massa espai entre les dents, dents que falten o que sobren, i una àmplia llista d’irregularitats mandibulars, dentals o facials.

Causes no hereditàries: Poden ser conseqüència de:

 • Un accident o caiguda
 • Xuclar-se el polze (clàssic paladar ojival), els dits o el xumet més enllà de l’edat habitual.
 • Obstrucció respiratòria per amígdales o pòlips.
 • Malaltia dental o pèrdua prematura de dents de llet o permanents.

Siguin hereditaris o adquirits, alguns d’aquests problemes afecten no solament a l’alineació de les dents sinó també al desenvolupament facial i l’aparença. Els nostres professionals faran un diagnòstic clar de l’origen per poder proposar el millor pla de tractament.

Quant costa un tractament d'ortodòncia per a adults?

Per norma, un tractament d’ortodòncia acostuma costar entre uns 1.900 i uns 3.500 euros amb el Sistema Damon i entre 3.100 i 4.900 amb Invisalign. Cada cas requereix d’un pressupost ajustat, per això és imprescindible valorar-ho.

Sabem que li preocupa, per això li oferim una primera visita d’estudi i valoració totalment gratis i sense compromís. La nostra ortodoncista, Dra. Font de Rubinat, és màster per Sant Joan de Déu i Màster en Ortodòncia per la Universitat de Barcelona

Quines cures requereixen els aparells d'ortodòncia per adults?

Bàsicament els podríem centrar en tres:

 • Eliminar l’apinyament dental i corregir la posició de les dents.
 • Posicionar correctament les dents i els maxil·lars, per aconseguir una correcta funció dental i millorar l’estètica del somriure.
 • Buscar harmonia amb llavis, galtes, llengua i dents per a una correcta funció i estètica.

Al nostre blog: