A l’hora de plantejar un tractament d’ortodòncia hem de tenir en compte que els adolescents tenen característiques físiques que condicionen el tractament.

És una edat en la qual es produeixen canvis importants a tots els nivells, i hem de considerar-los per aconseguir els millors resultats que els permetin ser adults sans i segurs de si mateixos.

Per què realitzar un tractament d’ortodòncia juvenil

Entre els 11 i els 13 anys d’edat s’ha completat ja el canvi a les peces dentals definitives i podem iniciar la correcció de problemes com a dents apinyades o mal posicionades, aconseguint excel·lents resultats estètics i funcionals.

Per això, a partir dels 12 anys, s’inicien la majoria de tractaments d’ortodòncia per a corregir la posició de les dents.

Un tractament d’ortodòncia pot oferir un somriure sa i fabulós per a tota la vida i és una inversió que val la pena. Un somriure bonic i saludable contribueix a augmentar l’autoestima i la confiança d’un adolescent.

Principals objectius de l’ortodòncia juvenil

Són molts els factors que es tenen en compte a l’hora de plantejar un tractament odontològic, però podem resumir els objectius en tres factors principals:

Eliminar l’apinyamient dental

Aprofitant el creixement craniofacial per a corregir la posició de les dents.

Posicionar dents i maxil·lars

Para conseguir una correcta función dental y mejorar la estética de la sonrisa.

Buscar harmonia

Per a aconseguir una funció bucodental correcta i, al mateix temps, un somriure estètic.

Sistemes utilitzats per a ortodòncia juvenil

Com a professionals et donarem el nostre consell i assessorament sobre quin tractament és el més indicat per a cada cas en funció de les prioritats, tant del pacient com dels seus pares.

Basant-nos en l’estudi inicial de les característiques particulars de cada cas podrem recomanar-li el millor sistema d’ortodòncia.

A Alba Clínica dental utilitzem bàsicament dos sistemes d’ortodòncia:

Durada d’un tractament d’ortodòncia juvenil

Podem definir un temps mitjà de durada d’entre 12 mesos i 24 mesos, encara que podrà variar en funció de l’estat actual de la boca i del moment de creixement en el qual es trobi el pacient.

La durada del tractament també dependrà de la cooperació que el pacient mostri al llarg del tractament. Part de la nostra feina consistirà a conscienciar i motivar als joves per a ser responsables de la seva salut i ajudar-los a adquirir bons hàbits.

El nostre equip d’ortodoncistes realitzarà una previsió ajustada de la durada abans de començar el tractament. Precisament aquesta precissió (i el seu compliment, es clar) en la previsió temporal caracteritza als millors ortodoncistes.

Beneficis de l’ortodòncia juvenil

La correcta alineació de les dents permetrà al jove mossegar, mastegar i parlar amb eficàcia i contribuiran a tenir les dents i les genives sanes. A més les dents i les mandíbules correctament alineades poden alleujar o prevenir problemes de salut a la resta del cos.

D’altra banda, està el benefici estètic. Les dents que funcionen millor també tendeixen a veure’s millor. Un somriure atractiu és un “efecte secundari agradable” del tractament d’ortodòncia.

Preu d’un tractament d’ortodòncia per a joves

Tot i que és imprescindible valorar cada cas per a poder confeccionar un pressupost personalitzat, podem establir una mitjana de preus per als tractaments d’ortodòncia juvenil:

Un tractament amb ortodòncia Damon, els brackets d’última generació, pot oscil·lar entre 1900 i 3500 €.

Un tractament amb Invisalign, l’ortodòncia invisible, pot oscil·lar entre 3100 i 4900 €.

Primera visita d’ortodòncia juvenil gratuïta

T’oferim una primera visita gratuïta i sense compromís, que inclou un estudi i valoració de l’estat de la salut bucodental.

Demanar una cita

Per sol·licitar una cita en qualsevol dels nostres centres omple aquest formulari, et trucarem per confirmar la teva cita:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00