ortodoncia adolescents

A Alba Clínica Dental som mares i pares i també som experts en ortodòncia. Per això li donarem el millor consell a vostè que vol el millor futur per al seu fill o filla. Han deixat ja de ser nens. Com a adolescents tenen característiques físiques que condicionen el tractament i es produeixen canvis importants a tots els nivells que hem de considerar per aconseguir els millors resultats. Resultats que els permetin ser adults sans i segurs de si mateixos. És la nostra manera d’entendre la nostra professió: L’Odontologia Amiga.

A partir dels 12 anys s’inicien la majoria de tractaments d’ortodòncia per corregir la posició de les dents. En edats més primerenques es corregeixen problemes dentals més concrets i especialment d’estructura òssia.

A l’edat de 12 anys (amb una variació d’entre 1 i 2 anys) han sortit ja totes les dents definitives. És a dir s’ha realitzat completament “el recanvi” dental i podem iniciar la correcció de les dents “apinyades” o mal posicionats i aconseguir resultats excel·lents.

ortodoncia estudiA Alba Clínica Dental pel nostre compromís, especialització i formació, portem l’ortodòncia un pas més enllà de “col·locar les dents rectes”. Per aconseguir un somriure captivador anem més enllà, aconseguint resultats estètics i funcionals molt superiors.

Un somriure bonic i saludable contribueix a augmentar l’autoestima i la confiança d’un adolescent. Un tractament d’ortodòncia pot oferir un somriure sa i fabulosa per a tota la vida i és una inversió que mereix la pena.

Bàsicament utilitzem 2 sistemes:

  • Ortodòncia invisible Invisalign: Invisible, còmoda, discreta.
  • Ortodòncia sistema Damon: Més ràpida, millora global del somriure, estètica

Els assessorarem sobre quin tractament és el més indicat. Com a professionals els donarem el nostre consell en funció de les prioritats dels pares, de l’adolescent i de les característiques particulars de cada cas segons l’estudi que realitzem. Sabem que li preocupa la salut i el futur del seu fill/ filla. Per això li oferim una primera visita d’estudi i valoració amb la nostra especialista totalment gratuït i sense compromís. La Dra. Font de Rubinat és master en Odontopediatría per Sant Joan de Déu i Master en Ortodoncia per l’Universitat de Barcelona.

Quina és la durada d'un tractament d'ortodòncia per a joves?

Òbviament variarà en funció de l’estat actual de la boca i del moment de creixement en el qual el jove es trobi. Generalitzant podem dir que la durada pot oscil·lar entre 12 mesos i 2 anys. Abans de començar el tractament, sempre els nostres professionals li donaran una previsió molt ajustada de la durada del tractament.

La durada també dependrà de la cooperació que el pacient mostri al llarg del tractament. Nosaltres motivem als joves i ajudem als pares perquè ells el puguin fer a casa. Com en l’educació, és un treball d’equip entre el professor i la família. Un tractament d’ortodòncia ens compromet a tots durant un temps petit si ho comparem amb els beneficis del mateix. És una forma també de conscienciar als fills a ser responsables de la seva salut i ajudar-los a adquirir hàbits. Amb l’experiència de més de 15 anys que acumulem els resultats són fantàstics.

Què guanya el meu fill tenint les dents rectes?

ortodoncia jovesLes dents rectes permetran al seu fill mossegar, mastegar i a parlar amb eficàcia. Les dents rectes contribueixen a tenir les dents i les genives sanes. Les dents i les mandíbules correctament alineats poden alleujar o prevenir problemes de salut físics.

Les dents que funcionen millor també tendeixen a veure’s millor. Un somriure atractiu és un “efecte secundari agradable” del tractament d’ortodòncia. Tots tenim la nostra autoestima i els nostres fills no són una excepció. Poder oferir-los un millor somriure, és oferir-los millors oportunitats. Somriure allarga la vida, enforteix la ment i estimula l’empatia. Demostrat!

Per què el meu fill té les dents mal llocs?

Podríem classificar les causes en dos grans grups:

Causes hereditàries: La majoria de les mal oclusions (tancar malament la boca) són hereditàries. L’herència inclou dents apinyades, massa espai entre les dents, dents que falten o que sobren, i una àmplia llista d’irregularitats mandibulars, dentals o facials.

Causes no hereditàries: Poden ser conseqüència de:

  • Un accident o caiguda.
  • Xuclar-se el polze (clàssic paladar ojival), els dits o el xumet més enllà de l’edat habitual.
  • Obstrucció respiratòria per amígdales o pòlips.
  • Malaltia dental o pèrdua prematura de dents de llet o permanents.

Siguin hereditaris o adquirits, alguns d’aquests problemes afecten no solament a l’alineació de les dents sinó també al desenvolupament facial i l’aparença. Els nostres professionals faran un diagnòstic clar de l’origen per poder proposar el millor pla de tractament.

Quant costa un tractament d'ortodòncia per a joves?

precio ortodoncia tarragona

Per norma, un tractament d’ortodòncia infantil acostuma costar entre uns 1.900 i uns 3.500 euros amb el Sistema Damon i entre 3.100 i 4.900 amb Invisalign. Moltes vegades, fer el tractament previ d’ortodòncia removible (de treure i posar) a edats de 6 a 8 anys, si és necessari, ens pot evitar la necessitat d’aparells fixos o reduir el temps de tractament d’aquests, amb el que el pressupost també es redueix. Cada cas requereix d’un pressupost ajustat, per això és imprescindible valorar-ho.

Sabem que li preocupa, per això li oferim una primera visita d’estudi i valoració amb la nostra especialista totalment gratis i sense compromís.

Quines cures requereixen els aparells d'ortodòncia juvenil?

lligadures colors ortodonciaEvidentment l’ortodòncia és una limitació per mantenir una bona higiene dental. L’acumulació de restes de menjar i placa bacteriana és molt major per l’efecte dels brackets. Per això s’han d’extremar les mesures d’higiene. Li donarem indicacions precises de com manejar aquesta nova situació. Veurà que és molt senzill. S’aconsella un raspallat sempre havent dinat.

En el cas de l’ortodòncia invisible amb Invisalign, aquest problema desapareix ja que els alineadors es treuen per menjar. També rebrà instruccions concretes per al manteniment dels alineadors, però bàsicament se centren en un raspallat quan els retirem per guardar-los.

Quins són els principals objectius de l'ortodòncia juvenil?

Bàsicament els podríem centrar en tres:

  • Eliminar l’apinyament dental i corregir la posició de les dents aprofitant el creixement craneofacial.
  • Posicionar correctament les dents i els maxil·lars, per aconseguir una correcta funció dental i millorar l’estètica del somriure.
  • Buscar harmonia amb llavis, galtes, llengua i dents per a una correcta funció i estètica.

Al nostre blog: