Problema de la por al dentista

por dentistaSabem que al 70% de la població li genera ansietat acudir al dentista. Volem oferir comoditat i tranquilitat als nostres pacients. Per això ens hem especialitzat en oferir un major confort als nostres pacients amb la sedació. Una mostra més de qué significa Odontologia amiga.

Alguns pacients tenen tanta por al dentista que decideixen no anar-hi mai. Fins i tot quan els és imprescindible. Fins i tot sabent que com més triguin a realitzar el seu tractament més costós i complicat pot ser. Fins i tot sabent per persones de la seva confiança en què l’odontologia moderna no provoca dolor. Això agreuja el seu cas, genera més incomoditat en la vida diària i encareix la solució que en algun moment segur hauran d’afrontar.

Solució a la por al dentista

mascarilla-infantil-sedacion-miedo-dentistaA Alba Clínica Dental aconseguirem superar les seves pors amb la sedació. Els nostres professionals entenen els seus sentiments i faran tot el necessari perquè se senti tranquil. Tota la nostra clínica s’ha creat perquè vostè se senti més relaxat.

Oferim dos tipus de sedació. Els nostres professionals li donaran el millor consell:

Sedació amb Protóxid o “gas de la risa”

El nostre personal està format per realitzar la sedació amb una combinació de dos gasos: Oxigen i Òxid Nitrós (“gas de la risa” o “gas hilarant”). S’administra a través d’una mascareta de respiració que es col·loca sobre el nas del pacient. En els casos de nens disposem de mascaretes infantils amb diverses olors que ajuden a aconseguir la seva confiança.

Propietats de l’òxid nitrós

  • No es metabolitza en el cos
  • L’efecte de l’acció és molt ràpid. No hi ha pèrdua de “control”. Pacient conscient, despert i cooperatiu
  • L’efecte analgèsic (absència de dolor) i sedant (no ansietat) es produeixen per l’acció de l’òxid nitrós sobre les substàncies que envien els senyals en el seu sistema nerviós.
  • S’elimina fàcilment mitjançant l’exhalació. Ràpida disminució de l’efecte quan deixa de ser administrat. En 1-2 minuts el pacient està totalment recuperat podent conduir, anar a treballar…
  • Són poques les contraindicacions. Sobretot els casos de neumotórax i emfisema sever, disfunció cardíaca i deficiència en vitamina B12 o folato.
  • Efectes secundaris molt esporàdics. Si es donen, són a curt termini, mínims (marejos, eufòria i nàusees lleus) i desapareixen ràpidament després de la interrupció del gas.
  • Llarga i àmplia experiència en l’ús de l’Òxid Nitrós.

Sedació Intravenosa

Amb aquesta tècnica un anestesista administra per via intravenosa medicaments que produiran un profund estat de benestar, mentre el pacient segueix responent a estímuls i ordres verbals. Es manté la consciència, però no se sent dolor de cap tipus. A més, per la mateixa via intravenosa, se li administressin els medicaments que necessiti en aquest moment, com analgèsics i antiinflamatoris, de manera que despertarà sense dolor, sense cap record del procediment, i totalment relaxat. El fet que estigui relaxat, també ens permet treballar de forma més eficient, i per tant els tractaments es tornen molt més curts.

L’anestesista durant el tractament dental monitoritza les constants vitals (tensió arterial, freqüència cardíaca i saturació d’oxigen), i ajusta la medicació en funció de cada pacient.

Abans de realitzar el tractament amb sedació intravenosa, es necessitarà tenir una història mèdica completa i una llista de la medicació que actualment estigui prenent el pacient.

A més se li lliurarà el consentiment informat que haurà de portar signat el dia de la intervenció i les normes per sotmetre’s a un tractament odontológic sota sedació, entre les quals s’inclouen l’acudir en dejú i acompanyat.

Avantatges

Les dues tècniques són segures i eficaces. Permet al pacient relaxar-se, però sense dormir-se, de manera que el tractament dental és molt més fàcil. El pacient està despert però totalment relaxat. Això permet que el seu organisme no produeixi totes les substàncies internes associades a l’ansietat i per tant la recuperació millora notablement.

Inconvenients

entrevista anestesista tarragonaCap. Disposem dels professionals especialment formats, protocols contrastats i experiència.

En el cas de la sedació a través de l’Òxid Nitrós, el gas és molt suau, no és addictiu, és fàcil d’administrar i s’elimina del cos a través de la respiració normal.

En el cas de la sedació intravenosa l’experiència de la nostra anestesista fa que es tracti d’un procediment segur. En el següent link pot accedir a una entrevista publicada en el diari de Tarragona.

sedacio dentistaAlternatives

L’opció més conservadora són les tècniques de meditació i relaxació. Disposem també de sedació medicamentosa amb efectes ansiolítics i miorrelaxants a base de Diazepam. Els nostres professionals li donaran el millor consell pensant en les seves necessitats. És la nostra forma d’oferir Odontologia Amiga.

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Al nostre blog: