Problema que solventa la endodòncia

endodoncia tarragona reusL’Endodòncia és el tractament que es realitza per eliminar la infecció de la dent per una degeneració d’una càries o un accident. Col·loquialment els pacients solen referir-se a aquest tractament com “matar el nervi”. Un símptoma clar d’aquest procés infecciós és l’aparició de dolor crònic quan la dent entra en contacte amb coses fredes i / o calentes. Un altre símptoma és el dolor quan hi ha pressió o sensació de palpitació.

La solució: L’endodòncia

Dins de cada dent hi ha una càmera amb la polpa que conté els nervis i el reg sanguini que li dóna vida. Quan la polpa s’infecta cal retirar-la i posteriorment omplir la càmera amb material plàstic. Finalment caldrà obturar el forat (la càries) que ha originat tot el problema. Una dent amb el ” nervi matat ” és feble, ja que ha perdut la ” vida” i es pot trencar. Caldrà protegir-la amb una funda o corona o bé una incrustació.

Avantatges

Poder salvar una dent no té preu. El nostre enfocament d’odontologia mínimament invasiva ens porta a recomanar als pacients que conservin les seves peces dentals abans de pensar a extreure-les i col·locar qualsevol tipus de pròtesi. És el consell que donem des del nostre compromís amb l’Odontologia Amiga.

Per aconseguir els millors resultats utilitzem exclusivament l’última tecnologia disponible. Es tracta d’equips d’endodòncia rotatòria mecànica per iniciar el tractament i posterior segellat en calent per garantir un tancament inert, biocompatible i de llarga durada. Per al diagnòstic utilitzem radiologia digital que permet reduir la radiació fins a un 60% respecte als mètodes radiològics habituals, la qual cosa beneficia la salut del pacient i també dels professionals que li atenen. També augmenta la qualitat de la imatge, la qual cosa permet un diagnòstic més exacte.

Inconvenients

Quan una dent està malalta és l’única solució per intentar salvar-ho. En un petit percentatge dels casos el tractament no funciona i ha de repetir-se, però no dubtem a recomanar-ho com la millor opció.

Alternatives

L’única alternativa real és treure la dent danyada, però això significa que caldria posar una peça nova. Les millors dents són els propis, encara que estiguin en mal estat. Per això creiem en l’odontologia conservadora per aconseguir el millor somriure i salut bucal.

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Al nostre blog: