Problema

Forat en alguna dent. De vegades no produeix cap molèstia, però els bacteris que generen la càries van desgastant la dent fins que la destrueixen.

Cal tenir present que els bacteris que ataquen una dent es desplacen i en poden atacar d’altres de sanes. És a dir, es pot produir una reacció en cadena.

Recomanem canviar les obturacions anteriors fetes amb amalgama (color platejat) per evitar les greus conseqüències que sobre la salut té el mercuri de l’amalgama. Vegi els efectes a l’apartat Desintoxicació amalgama.

La solució

Netegem el forat i i l’omplim amb compòsit (resina sintètica) del color exacte de les dents que envolten la càries per aconseguir la màxima estètica.

caries

Amalgama platejada (abans) Amalgama platejada (abans)

Composite (després) Composite (després)

Avantatges

Es redueix la probabilitat de fractura de la dent. Si s’atura la infecció causant de la càries, s’evitarà que passi a l’arrel, i per tant s’eliminarà el risc d’haver de “matar el nervi” (endodòncia).

Inconvenients

Una inversió més elevada que en les obturacions d’amalgama, encara que compensa perquè no té toxicitat i, a més, s’aconsegueix una estètica impecable.

Alternatives

En algun cas es pot recomanar una funda.

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Al nostre blog: