Problema

Forat en alguna dent. De vegades no produeix cap molèstia, però els bacteris que generen la càries van desgastant la dent fins que la destrueixen.

Cal tenir present que els bacteris que ataquen una dent es desplacen i en poden atacar d’altres de sanes. És a dir, es pot produir una reacció en cadena.

Recomanem canviar les obturacions anteriors fetes amb amalgama (color platejat) per evitar les greus conseqüències que sobre la salut té el mercuri de l’amalgama. Vegi els efectes a l’apartat Desintoxicació amalgama.

La solució

Netegem el forat i i l’omplim amb compòsit (resina sintètica) del color exacte de les dents que envolten la càries per aconseguir la màxima estètica.

caries

Amalgama platejada (abans) Amalgama platejada (abans)

Composite (després) Composite (després)

Avantatges

Es redueix la probabilitat de fractura de la dent. Si s’atura la infecció causant de la càries, s’evitarà que passi a l’arrel, i per tant s’eliminarà el risc d’haver de “matar el nervi” (endodòncia).

Inconvenients

Una inversió més elevada que en les obturacions d’amalgama, encara que compensa perquè no té toxicitat i, a més, s’aconsegueix una estètica impecable.

Alternatives

En algun cas es pot recomanar una funda.

Al nostre blog:

dolor mandibula dentista

Dolor de mandíbula i els seves conseqüències

Tens dolor de mandíbula, dolor al mastegar, soroll o “Clic” quan obres o tanques la boca, mal de cap, migranyes. Vertígens o marejos. Apretes les dents (bruxisme), durant el dia o la nit. Sents sorolls dins de l’oïda? Tens dolors cervicals repetitius o crònics. Ronques o tens sequedat bucal? Et podem ajudar amb el tractament…

Details

calidad comodidad dental reus tarragona

Qualitat i Comoditat Dental amb l’escàner intraoral

Qualitat i Comoditat Dental amb l’escàner intraoral Hem incorporat a Alba Clínica Dental  un dels primers escàners intraorals del país. Qualitat i comoditat pels nostres pacients són dos pilars de la nostra Odontologia Amiga. És una aposta econòmica valenta i un repte formatiu que igual que en d’altres àmbits s’enceta, però no te fi. Estem…

Details

Cuida la teva salut dental cuidant el teu raspall

Bacteris en el meu raspall dental?

Bacteris en el teu raspall dental? En un raspall dental poden habitar més de 10 milions de bacteris. La mateixa quantitat que en una escombreta per netejar el vàter. Per això és convenient protegir-se un de mateix i a la resta de la família de contagis mutus. Per exemple, després d’una grip o una infecció…

Details

clinica dental Reus y Tarragona

Pacients Especials a Alba Clínica Dental

Pacients Especials a Alba Clínica Dental Un dels objectius d’Alba Clínica Dental tant a Tarragona com a Reus és fer arribar l’odontologia de qualitat a tothom. Per aquest motiu ens volem apropar també als nens i nenes que pateixen paràlisi cerebral. Tenim els professionals formats per tractar aquests pacients especials i l’energia per ajudar-los. El…

Details