placa de descarrega bruxisme

Problema del bruxisme

Més d’un 15 % de la població té l’hàbit d’apretar les dents superiors contra les inferiors. Això és el bruxisme. La majoria de vegades aquest fet es produeix quan es dorm. Això fa que no ens adonem fins que algú proper o la nostra parella escolta el soroll que es produeix quan es pressionen les dents. Es tracta d’un cruixir de dents característic. També es detecta quan els dentistes aprecien els símptomes característics de desgast. Si es diagnostica convenientment, el bruxisme pot tractar-se abans que causi danys en les dents.

bruxisme dental bruxismo

proteccio dental

Solució al bruxisme

El primer que cal fer és protegir les dents amb una placa de descàrrega. És necessari una anàlisi holístic del pacient per poder determinar l’origen d’aquest problema per intentar controlar o eliminar.

  • Un gran causant del bruxisme (que pot ser l’únic o que pot sumar-se a uns altres) és l’estrès.
  • En alguns casos el bruxisme es deu al fet que les dents superiors i inferiors no estan correctament alineades i hi ha alguna mala oclusió. L’ortodòncia pot ser una de les solucions que el seu dentista li pot recomanar.
  • En ocasions es deu a algun trastorn del son: Cal valorar-ho
  • El consum d’alcohol i cafeïna poden agreujar aquesta condició: Sempre és recomanable la moderació del consum.

Avantatges

Totes. La placa de descàrrega permetrà evitar el desgast de les dents i/o la seva fractura. Ens protegirà de la hipersensibilitat dental (freda/calor) que pot generar-se quan les dents queden “llimats” i queda al descobert la dentina (part interior de la dent). S’evitarà la retracció de les genives, ja que la pressió constant de les dents les destrueix. Deté la degeneració de les articulacions de la boca, que tanta incomoditat i en alguns casos dolor generen de forma crònica. Finalment cal destacar que amb la placa de descàrrega s’evita l’empitjorament estètic que qualsevol procés de *bruxismo significa.

Inconvenients

Els nostres pacients després d’un curt període d’adaptació a la Placa de descàrrega no poden dormir sense ella. És necessària una revisió rutinària de la mateixa per garantir que segueixi protegint les dents. Atès que les dents no es desgasten, sinó que es desgasta la Placa, ocasionalment hi ha reparar-la.

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Al nostre blog: