revisio dentalLa prevenció sempre és millor que qualsevol tractament. Amb neteges dentals professionals i revisions periòdiques mantindrà un somriure sa i bonic. A més s’estalviarà molts diners en tractaments llargs que s’acostumen a produir després que el pacient hagi passat per incomoditats, inseguretat al somriure i en molts casos dolor agut. La revisió inclou generalment:

  • Avaluació de l’estat de les genives: Les genives suporten les dents. Sabent que la degradació de les genives és un procés irreversible en la majoria de casos, si no les cuidem estem posant en joc la fermesa de les nostres dents. Les genives embelleixen el somriure, un altre gran motiu per revisar la seva salut.
  • Exploració visual per detectar càries: La càries dental és una infecció bacteriana de la dent que avança fins a destruir la peça dental, podent estendre’s cap a altres. Una detecció precoç la detindrà amb una mínima destrucció, sense molèsties i a molt baix preu.
  • Exploració amb radiografies per detectar càries entre les dents (invisibles a simple vista), possibles tumors i altres problemes dentals. Utilitzem nous sistemes radiològics que redueixen la radiació entre un 60 i un 90% respecte als sistemes habituals, aconseguint major qualitat per poder oferir-li un millor diagnòstic.
  • Avaluació de les càries ja reparades i de pròtesis: Tot està sotmès a les lleis de la mecànica i té una vida limitada. La nostra boca no és excepció. Pensem en el seu ús constant, la força que realitza (fins a 50Kg), l’ambient humit i l’atac de bacteris.
  • Detecció de bruxisme, càncer bucal i altres patologies. En molts casos no existeix una “alarma” que ens permeti detectar problemes importants. En aquests casos la revisió dental del dentista és determinant

En la secció “Els nostres consells” del web, podrà descobrir idees per mantenir una bona cura diària regular a casa. Aquest ha de ser l’inici de la prevenció dental. La millor, la més senzilla i la més econòmica. És la base de l’odontologia mínimament invasiva i de l’odontologia amiga que practiquem i li recomanem. Consell d’amic!

La càries és contagiosa?

La càries no és contagiosa, però el seu origen sí. La càries és la pèrdua o destrucció de teixit dental provocada entre altres orígens pels microorganismes que proliferen en mitjans àcids i que destrueixen el teixit dental (estreptococ mutans) de tal manera que el que si es “contagia” són els microorganismes que la produeixen especialment per saliva. Aquest “contagi” és més probable quan les condicions d’acidesa i falta d’higiene són favorables per a la proliferació d’aquests microorganismes.

La malaltia de les genives és contagiosa?

La malaltia periodontal (Periodontitis i Gingivitis) pot transmetre’s de pares a fills o entre parelles. Això implica que quan un familiar o parella entra en contacte amb la saliva contaminada, existeix risc de contreure la malaltia periodontal. Però perquè això ocorri les la persona receptora ha de ser sensible a aquests bacteris i/o tenir factors de risc
Els estudis suggereixen que els bacteris poden transmetre’s de persona a persona mitjançant saliva, raspall dental, coberts

Hem de recordar també que les malalties periodontales tenen un fort component hereditari. Per tot això, no és estrany que famílies senceres se sotmetin a un tractament periodontal. És recomanable que quan a una persona se li diagnostica la malaltia, els seus familiars es realitzin una revisió.

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Al nostre blog: