El segellat de fissures, també anomenat segellat infantil, és un tractament preventiu molt eficaç per a evitar l’aparició de càries en els nens, ja que són molt propensos a aquesta malaltia.

Encara que els nens tinguin una bona higiene i es realitzin revisions periòdiques, la propensió a desenvolupar càries no desapareix. A més quan les càries apareixen en els nens, es desenvolupen de forma molt més ràpida que en adults. Amb la qual cosa les seves conseqüències negatives, si no es tracten, apareixen ràpidament.

En què consisteix la tècnica del segellat de fissures

Es tracta de posar una barrera per a evitar que s’acumulin bacteris en les peces dentals on les càries són més freqüents: els premolars i molars.

Consisteix a aplicar una prima pel·lícula de resina acrílica sobre la superfície masticatòria de les dents posteriors, disminuint així la seva exposició als àcids i a l’acumulació de bacteris.

Aquest tractament es realitza de manera ràpida, sense anestèsia i els seus efectes duren diversos anys.

Quan convé aplicar segellat infantil

Al voltant dels 6 anys apareixen els primers queixals i, en la seva superfície de masticació, tenen uns solcs profunds, denominats fosses o fissures.

Aquestes fissures són tan estretes que els raspalls de dents no hi solen arribar, la qual cosa dificulta molt la seva correcta higiene. Aquí entren en escena els segelladors, que actuen com a barrera entre la dent i els bacteris.

Precisament les càries solen localitzar-se en els premolars i molars, peces que durant la infància es troben en ple procés de formació. Per aquest motiu són menys resistents a l’acció dels àcids.

Posant el símil d’un pneumàtic de cotxe, les dents definitives quan apareixen, tenen els solcs molt profunds. Amb l’edat i l’ús es van desgastant fins a l’edat adulta. Són aquests solcs els que ens interessa protegir.

Per a incrementar la resistència d’aquestes dents enfront de l’atac de la càries, es recorre a la tècnica del segellat de fissures.

Beneficis del segellat infantil

Diversos estudis indiquen que després de 4 anys els molars segellats en nens de cinc a deu anys d’edat tenien una reducció de càries de més del 50% en comparació amb les dents en els quals no es van usar segelladors.

Coneix el segellat infantil

Reserva una cita en qualsevol dels nostres centres de Tarragona o Reus per a planificar el tractament de segellat de fissures per als teus nens.

Demanar una cita

Per sol·licitar una cita en qualsevol dels nostres centres omple aquest formulari, et trucarem per confirmar la teva cita:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

També et pot interesar


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00