segellat infantil

Es tracta d’un tractament preventiu per evitar l’aparició de càries en els nens o reduir el seu impacte. Consisteix a aplicar un material plàstic en les superfícies mastegadores de les dents posteriors (molars i premolars), on les càries són més freqüents, i d’aquesta manera evitar-les.

El segellant actua com una capa que evita que s’acumulin bacteris. El tractament dura alguns anys i es realitza sense anestèsia

Problema

La càries sol localitzar-se en els premolars i molars, peces que durant la infància es troben en ple procés de formació. Per aquest motiu són menys resistents a l’acció dels àcids.

Quan al voltant dels 6 anys apareixen els primers queixals, a la superfície de masticació existeixen unes esquerdes profundes anomenades fosses i fissures, són tan estretes que els filaments dels raspalls de dents no poden penetrar, la qual cosa fa impossible la seva higiene. Els segelladors actuen com una barrera entre la dent i els bacteris.

dentista infantilSolució

Per incrementar la resistència d’aquestes dents enfront de l’atac de la càries, es pot recórrer a la tècnica del segellat de fissures. Consisteix a aplicar una prima pel · lícula de resina acrílica sobre la superfície masticatòria de les dents posteriors (molars i premolars) on les càries són més freqüents, disminuint així la seva exposició als àcids i s’acumulin bacteris.

segellat dentsAvantatges

Els estudis indiquen que després de 4,5 anys els molars permanents segellats en nens de cinc a deu anys d’edat tenien reducció de càries en més del 50% en les cares oclusals (les parts que s’utilitzen per mossegar), en comparació amb les dents en què no es van usar segelladors.

El tractament dura diversos anys i es realitza sense anestèsia de forma ràpida.

Inconvenients

Cap.

Alternatives

Encara que els nens tinguin una higiene impecable i es realitzin revisions periòdiques la propensió a desenvolupar càries, no desapareix.

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Coneix als AlbaSpaceLab
És genial

Al nostre blog: