La càries és una malaltia bacteriana, produïda per una sèrie de microbis que viuen en la nostra boca, que provoca una infecció en la dent destruint les estructures dentals.

Primer plano de una niña mostrando una caries en sus molares inferiores

Els nens no estan exempts de patir-la, de fet, a causa dels costums alimenticis actuals, són un dels col·lectius que mostra una major incidència d’aquesta malaltia.

A més, l’efecte de la càries en nens es desenvolupa de forma més ràpida que en adults. Per això les conseqüències negatives, si no es tracten, apareixen ràpidament.

La càries és la malaltia crònica infantil més comuna

Cuidar la salut dental durant el creixement és crucial, ja que és quan es formen els ossos orals i quan apareixen les dents de llet, que seran la base per a les posteriors dents definitives.

Per això és necessari realitzar revisions periòdiques amb l’especialista en odontopediatria, d’aquesta manera es podrà detectar i tractar les càries a temps.

És responsabilitat dels pares inculcar als nens que acudir al dentista és un acte normal i senzill.D’aquesta manera, quan siguin grans, tindran incorporat aquest hàbit que els permetrà gaudir d’una excel·lent salut dental i un somriure preciós.

Tip —

Càries en les dents de llet

Les càries poden aparèixer tan aviat com apareixen les dents de llet, i fins i tot poden passar d’aquestes a les dents definitives.

Per això, encara que tinguin que caure en poc temps, és una bona inversió tractar les càries de les dents de llet per a garantir la salut les dents definitives.

Com prevenir la càries infantil

Els sucres són el millor aliat de la càries, ja que la placa bacteriana els utilitzarà per a produir àcids que afecten l’esmalt dental. A més els sucres acidifiquen el pH de la saliva, accentuant d’aquesta manera l’efecte descalcificant. Cal recordar que hi ha més quantitat de sucres ocults (sucs, salses, productes processats…) que sucres evidents (llaminadures, begudes refrescants…)

Però existeixen molts més factors a tenir en compte per a reduir el risc que un nen desenvolupi càries.

Com a base, s’han de combinar tres punts:

Higiene diària

Inculcar als nens una bona tècnica de raspallat i l’hàbit d’aplicar-la diàriament. T’ajudarem a motivar i a formar al teu fill o filla.

Dieta saludable

Ensenyar-los des de petits a menjar de manera sana, reduint els sucres refinats. Et donarem les nostres pautes perquè sigui més fàcil.

Visites al dentista

La prevenció és clau. Segueix la pauta que l’Odontopediatra et recomani a les visites de revisió i de tractament.

Foto de una niña realizando la higiene bucal diaria en su casa

Des dels 2 anys s’ha d’introduir al nen en la seva pròpia higiene bucal, sempre amb l’ajuda dels pares, utilitzant un raspall suau i petit.

A partir dels 5 o 6 anys, el nen ha de ser responsable de la seva higiene bucal diària, amb el control ocasional d’un adult.

A Alba Clínica Dental ensenyem, tant als nens com als seus pares, indicacions de com millorar les tècniques d’higiene bucal, alimentoses i d’hàbits saludables.

Comença a lluitar contra la càries infantil

Pots reservar ja una cita a qualsevol dels nostres centres a Tarragona o Reus per a començar amb el tractament dels teus nens.

Demanar una cita

Per sol·licitar una cita en qualsevol dels nostres centres omple aquest formulari, et trucarem per confirmar la teva cita:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

També et pot interessar


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00