caries infantil

Què és la càries en nens i què la causa?

La càries dental és una infecció de la dent. És una malaltia bacteriana que destrueix les estructures dentals. Es produeix per una sèrie de microbis que viuen a la nostra boca. Les càries són, a més, la malaltia crònica infantil més comú.

La càries l’ha de diagnosticar el dentista i, en el cas dels nens, l’especialista en odontopediatria mitjançant les revisions periòdiques.

A Alba Clínica Dental ens preocupa la salut del teu fill. És de vital importància tenir cura de la salut dental dels nens durant el creixement dels seus ossos orals, aparició de dents de llet, aparició de dents definitives, … És la nostra responsabilitat de pares ensenyar als nostres fills a anar al dentista com un acte normal i senzill. Quan siguin grans tindran incorporat aquest hàbit que els permetrà gaudir d’una excel · lent salut dental i un somriure preciós.

Cóm prevenir la càries?

Per aconseguir reduir el risc de que el teu fill tingui càries has combinar tres consells:

  1. Cura preventiva a casa: Tenir una bona tècnica de raspallat i aplicar diàriament. A partir dels 2 anys d’edat s’ha d’introduir al nen en la seva pròpia higiene bucal, sempre amb l’ajuda dels pares, utilitzant un raspall suau i petit. Després dels 5-6 anys el nen ha de ser responsable de la seva higiene bucal, amb el control ocasional d’un adult. A Alba Clínica Dental donem tant a pares com a fills indicacions de com millorar la tècnica.
  2. Mantenir una dieta adequada. És una bona inversió en el futur de la salut general del teu fill. El principal enemic són els sucres refinats que produeixen la descalcificació de les dents. Las llaminadures són el millor aliat de la càries ja que la placa bacteriana utilitzés aquests sucres per produir àcids que afecten l’esmalt dental, a més d’acidificar el pH de la saliva, accentuant d’aquesta manera l’efecte descalcificant.
  3. Visites regulars de prevenció al dentista segons la pauta que l’odontopediatra aconselli.

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Parlen els nostres clients

Coneix als AlbaSpaceLab
És genial

Al nostre blog: