odontologia infantil tarragona reusQuè fa especial la nostra clínica dental per al teu fill?

A Alba Clínica Dental som molt conscients que els nens tant des del punt de vista psicològic com de desenvolupament físic presenten peculiaritats molt importants pel que fa a l’atenció dental que requereixen.

Els nostres dentistes infantils especialitzats i els protocols que seguim ens permeten aconseguir un acostament positiu i una bona comunicació amb els nens. Cuidem cada detall per oferir-los un ambient relaxat, còmode i positiu. Així aconseguim convertir la visita al dentista en un acte rutinari i afavoridor de l’hàbit de ser responsables de la seva salut dental per al teu fill. Una cosa que serà necessari durant tota la seva vida, sent les primeres experiències, tots ho sabem, molt importants.

dentista nens tarragonaLa prevenció i si cal el tractament precoç de qualsevol petita patologia té un benefici directe i incalculable per a la seva salut dental en el futur. Per facilitar oferim a tots els nens les visites de revisió i control totalment gratuïtes.

Per als nens que ho requereixin, som l’única clínica dental a la província de Tarragona que ofereix sedació conscient per a nens. L’administració totalment segura i sense efectes secundaris del conegut com “gas del riure” pels nostres professionals permet tractaments totalment relaxats. Conegui més sobre la comoditat de la sedació conscient.

Els nostres especialistes en odontologia infantil tenen una dilatada experiència en tot tipus de casos relacionats amb les dents i el creixement de la boca.

Quan portar els nens al dentista?

De forma general, la primera visita s’ha de realitzar entre els 3 i 4 anys, quan es completa l’erupció de les dents “de llet”. De tota manera, si abans dels tres anys en revisar vostè mateixa les dents del nadó apareix alguna sospita d’anormalitat porti al seu fill a l’odontopediatra o dentista infantil.

Quan sigui el moment de la primera visita, els pares han transmetre’ls seguretat i confiança, per crear un vincle entre el nen i l’odontòleg eliminant les pors i inseguretats. Llegiu el següent article per ajudar el seu fill.

Cronologia de l'aparició de les dents

L’aparició de les dents de llet solen seguir un ordre establert, que sol estar relacionat amb el desenvolupament general del nen. Els 6 mesos és l’edat més freqüent de l’aparició de les primeres dents. Es poden considerar com a normals algunes diferències, sempre que no es retardi més enllà dels 12 a 14 mesos. Els nostres professionals han de verificar que cada cas concret segueixi unes pautes normals.

Les dents de llet solen aparèixer més d’hora en els nens que en les nenes. En general entre els 2,5 i els 3 anys el nen té la seva dentadura temporal completa, fins als 5,5 o 6 anys d’edat, en què comença el recanvi dentari i surten els primers molars permanents (també anomenats molars dels 6 anys ).

Les dents apareixen per parells homòlegs, generalment en el següent ordre:

  • Incisius centrals inferiors (dels 6 a 8 mesos)
  • Incisius centrals superiors (dels 8 als 10 mesos)
  • Incisius laterals superiors (dels 8 als 10 mesos)
  • Incisius laterals inferiors (dels 10 a 15 mesos)
  • Primers molars inferiors, després els superiors (dels 12 als 15 mesos)
  • Canins inferiors, després els superiors (dels 18 a 24 mesos)
  • Segons molars inferiors, després els superiors (dels 24 a 36 mesos)

En nens prematurs l’aparició de les dents de llet és una mica més retardada.

Alguns nens neixen ja amb algun petit dent ja erupcionat. Es tracta de les dents coneguts com neonatals. En aquests casos els nens tenen una erupció general de les dents més precoç i també els comencen a canviar per dents definitives abans dels habituals 6 anys.

Són importants les dents de llet?

Les dents de llet (dents temporals) comencen a aparèixer sobre els 6 mesos i continuen fins als 3 anys aproximadament. Són de vital importància per a una adequada nutrició, respiració, un correcte desenvolupament del llenguatge, l’autoestima, i actuen de guia de posició per a les dents permanents.

Cal pensar, que la pèrdua d’algun abans d’hora pot afectar el nen amb el temps, ja que pot fer que els restants es desplacin i per tant, que les dents definitives surtin malament alineats o amb defectes.

Podem afirmar doncs, que durant la infància les dents de llet tenen més funcions fins i tot que les dents permanents en els adults.

Alguns pares es qüestionen si tractar les dents de llet pensant “perquè arreglar si cauran?“. El nostre consell des de la Odontologia Amiga és que tenir cura les dents de llet del teu fill és cuidar el seu futur.

Por dels nens al dentista?

És molt important que els nens se sentin segurs i sobretot a gust quan assisteixin a visitar al seu dentista. T’aconsellem llegeixis el següent article de com afrontar d’una manera correcta. També en aquest article de l´Hospital de nens de Sant Joan de Déu trobaràs información.

Per oferir el màxim confort i comoditat en certs casos oferim la sedació conscient. Actualment som l’única clínica dental a la província de Tarragona que ofereix sedació conscient per a nens. El “gas del riure” que els nostres professionals administren mitjançant un sofisticat equip és segur i sense efectes secundaris. Conegui més sobre la comoditat de la sedació conscient.

Parlen els nostres clients

Coneix als AlbaSpaceLab.
És genial

spacelab

Al nostre blog:

dolor mandibula dentista

Dolor de mandíbula i els seves conseqüències

Tens dolor de mandíbula, dolor al mastegar, soroll o “Clic” quan obres o tanques la boca, mal de cap, migranyes. Vertígens o marejos. Apretes les dents (bruxisme), durant el dia o la nit. Sents sorolls dins de l’oïda? Tens dolors cervicals repetitius o crònics. Ronques o tens sequedat bucal? Et podem ajudar amb el tractament…

Details

calidad comodidad dental reus tarragona

Qualitat i Comoditat Dental amb l’escàner intraoral

Qualitat i Comoditat Dental amb l’escàner intraoral Hem incorporat a Alba Clínica Dental  un dels primers escàners intraorals del país. Qualitat i comoditat pels nostres pacients són dos pilars de la nostra Odontologia Amiga. És una aposta econòmica valenta i un repte formatiu que igual que en d’altres àmbits s’enceta, però no te fi. Estem…

Details

Cuida la teva salut dental cuidant el teu raspall

Bacteris en el meu raspall dental?

Bacteris en el teu raspall dental? En un raspall dental poden habitar més de 10 milions de bacteris. La mateixa quantitat que en una escombreta per netejar el vàter. Per això és convenient protegir-se un de mateix i a la resta de la família de contagis mutus. Per exemple, després d’una grip o una infecció…

Details

clinica dental Reus y Tarragona

Pacients Especials a Alba Clínica Dental

Pacients Especials a Alba Clínica Dental Un dels objectius d’Alba Clínica Dental tant a Tarragona com a Reus és fer arribar l’odontologia de qualitat a tothom. Per aquest motiu ens volem apropar també als nens i nenes que pateixen paràlisi cerebral. Tenim els professionals formats per tractar aquests pacients especials i l’energia per ajudar-los. El…

Details