Odontologia infantil

Dentistes infantils especialitzats que aconsegueixen un apropament positiu i una bona comunicació amb els nens.

Som molt conscients que els nens requereixen una atenció dental molt especial i sabem com motivar-los perquè cuidin la seva salut i el seu somriure. Som mares i pares alhora que dentistes. Per això comptem amb experts en odontopediatria.

La branca de l’odontologia que tracta a nens des que neixen fins a l’adolescència

També anomenada odontologia pediàtrica, comprèn des de l’aparició de les primeres dents temporals, les anomenades dents de llet, fins a les dents definitives. I té dos objectius principals:

Prevenir, cuidar i mantenir

Cuidar la salut bucal dels nens de manera integral per a preservar la seva salut general i per a garantir-los en el futur el somriure que es mereixen. Per a això és clau la prevenció i les visites de control periòdiques a l’odontopediatre.

Inculcar bons hàbits

Aconseguir que els nens adquireixin uns hàbits d’higiene bucal i alimentosos correctes per a prevenir problemes de salut dental durant la resta de la seva vida. Per a això necessitem, com els professors de l’Escola dels nostres fills, la col·laboració dels pares per a aconseguir-ho.

Tant des del punt de vista psicològic com de desenvolupament físic, els nens presenten peculiaritats molt importants com a pacients d’atenció bucodental. I estem preparats per a donar-la-hi amb els nostres especialistes en odontologia infantil.

La figura de l’odontopediatre

L’odontopediatre o dentista infantil ha de tenir els coneixements dentals específics per a aquesta edat concreta. També (i encara més important, difícil i escàs) l’habilitat per a connectar amb els nens per a aconseguir la seva confiança, atenció i motivació.

L’odontopediatre té com a objectiu detectar primerencament possibles anomalies en la posició dels maxil·lars i/o dents per a tractar-los al costat del ortodoncista. Per aquest motiu és fonamental formar un bon equip i tenir una bona coordinació entre odontopediatres i ortodoncistes.

El Dentista infantil és també qui realitza tractaments preventius com els segellats de dents, tractaments restauradors deguts a càries (tan freqüents en els nens) o tracta traumatismes.

Què fa especial la nostra clínica dental per al teu fill?

Els nostres dentistes infantils especialitzats i els protocols que seguim ens permeten aconseguir un apropament positiu i una bona comunicació amb els nens a més d’una gran experiència en tota mena de casos relacionats amb les dents i el creixement de la boca.

Cuidem cada detall per a oferir-los un ambient relaxat, còmode i positiu per a convertir la visita al dentista en una bona experiència per als nens fomentant l’hàbit de ser responsables de la seva salut dental, cosa que tindrà un impacte positiu durant tota la seva vida.

Enfocament preventiu

La prevenció i, si fos necessari, el tractament precoç de qualsevol petita patologia té un benefici directe i incalculable per a la seva salut dental en el futur.

Per a facilitar-ho oferim a tots els nens les primeres visites i les segones opinions totalment gratuïtes.

Por dels nens al dentista

Els nens tenen por a les coses desconegudes. Molts cops el problema comença a casa. És molt important que els nens es sentin segurs i sobretot a gust, quan assisteixin al dentista.

Et recomanem moltíssim la lectura d’aquest article per a gestionar la relació del teu fill amb la seva salut i l’odontologia. Et donem indicacions potents i senzilles de com gestionar les seves pors i evitar que l’afectin com a alguns adults. És la nostra responsabilitat com a mares/ pares.

Sedació conscient per nens

Sabem que la por al dentista té diferents graus. Des de la incomoditat fins al pànic al dentista. Per això disposem de molts recursos que diariàment ajuden als nostres pacients a superar-ho.

Per oferir el màxim confort i comoditat, en uns certs casos, oferim la sedació conscient. Som l’única clínica dental a la província de Tarragona que l’ofereix i que té àmplia experiència.

Problemes dentals més habituals en els nens

Càries

La càries, és la malaltia crònica més freqüent en la infància i presenta greus repercussions en la salut general del nen: dolor intens, infeccions, etc.

Els nens amb càries precoç tenen major risc de presentar noves càries en les dents definitives.

Per saber sobre el tractament de les càries.

Traumatismes

D’altra banda, el traumatisme de les dents és potser un dels accidents més dramàtics que li poden succeir a un nen.

El tractament pot ser diferent, des d’eliminar el dolor protegint la polpa o nervi de la dent, l’extracció del nervi, la reconstrucció i consolidació de la dent afectada mitjançant la col·locació d’una corona, o la reposició de les dents que han caigut.

Problemes maxil·lars

Abans dels 5 anys ja es diagnostiquen la major part dels problemes del creixement dels maxil·lars.

En alguns casos un tractament primerenc amb ortodòncia pot augmentar la probabilitat d’una correcció completa, reduint el temps de tractament i impedint la progressió cap a maloclusions dentals de major gravetat.

Quan portar els nens al dentista

Segons les principals societats científiques, es recomana que els nens vinguin a la primera visita a l’odontopediatre quan hagin sortit totes les dents de llet, normalment als 3 anys.

En aquest primer contacte del teu fill amb el dentista infantil, li examinarem les dents, les genives i la mandíbula per a detectar i/o prevenir qualsevol problema.

A més els pares rebran informació sobre la dieta recomanada per a evitar càries dentals i sobre el maneig d’uns certs hàbits bucals, com l’ús del xumet o la succió dels dits.

Tip —

Són importants les dents de llet?

Són de vital importància per a una adequada nutrició i respiració. També influeixen en un correcte desenvolupament del llenguatge i actuen de guia de posició per a les dents permanents.

Podem afirmar que, durant la infància les dents de llet tenen més funcions fins i tot que les dents permanents en els adults

Els nostres tractaments d’odontologia infantil

Coneix el nostre servei d’odontopediatria

Pots reservar ja una cita a qualsevol dels nostres centres a Tarragona o Reus per començar amb el tractament dels teus nens.

Demanar una cita

Per sol·licitar una cita en qualsevol dels nostres centres omple aquest formulari, et trucarem per confirmar la teva cita:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

Com cuidar la salut oral dels nens

A continuació destaquem alguns punts clau a tenir en compte per a cuidar la salut oral dels nens des d’edats primerenques:

La lactància

És molt important afavorir la lactància materna fins als 6 mesos d’edat.

Si el nen es queda adormit mentre s’alimenta, recomanem netejar les seves dents amb una gasa abans de posar-lo al llit.

El biberó

No afegir sucre, mel ni qualsevol altre edulcorant i retirar progressivament el biberó a partir dels 12 mesos.

Deixant d’utilitzar-lo definitivament quan apareguin els molars.

El xumet

Es recomana especialment que el xumet sigui anatòmic. I que es retiri progressivament a partir dels 12 mesos.

Deixant d’usar-ho definitivament als 2 anys.

Transmissió bacteriana

Per reduir el risc de transmetre bacteris que els adults tenim en la boca, s’haurien d’evitar uns certs hàbits com compartir utensilis amb el bebè, netejar el xumet amb la saliva o bufar sobre el menjar.

Alimentació

Per evitar càries convé cuidar molt l’alimentació:

Evitar el consum de “sucres ocults”, especialment durant els primers dos anys, i evitar prendre aliments ensucrats entre àpats.

Higiene bucal

Quan apareguin les primeres dents s’haurà de començar amb la higiene una vegada al dia amb un didal de silicona, sense dentifrici.

Després que creixin els primers molars, començar a utilitzar raspall dental infantil.

Quan ja existeixi contacte entre les dents començar a usar fil dental.

Ús de fluor

No utilitzar cap pasta dental amb fluor fins als 2-3 anys per risc de fluorosi.

Segons el nivell de risc de càries, l’edat i la concentració de fluor a l’aigua de consum diari, l’odontopediatre decidirà la dosi de fluor sistèmic i el tipus d’administració i freqüència.

Visita al seu dentista

Els nens han de venir al dentista quan tinguin les 20 peces temporals, o abans, si observes qualsevol anomalia.

Els problemes més habituals en les edats primerenques són: càries, traumatismes dentals i alteracions en el desenvolupament bucodental.


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00