Els materials biocompatibles són aquells que no interfereixen en la nostra salut i, per tant, es consideren compatibles amb el cos humà.

Resulta molt important prioritzar la utilització d’aquesta mena de materials per als tractaments dentals, ja que, sovint, es tracta de materials que estaran dins o en contacte amb el nostre cos durant llargs períodes de temps, i si tinguessin algun tipus d’acció sobre el mateix ens veuríem exposats a una àmplia probabilitat de patir efectes secundaris.

Materials biocompatibles que utilitzem en els nostres tractaments

A Alba Clínica Dental som molt conscients i intentem fer una acurada selecció, encara que signifiqui utilitzar materials de cost superior.

Sense BPA

El bisfenol A, conegut per les seves sigles: BPA, és una substància química que trobem en molts plàstics i resines i que és capaç d’alterar el nostre equilibri hormonal, afectant al sistema immunitari. En ser un disruptor endocrí fa temps es va retirar de biberons i recentment d’ampolles de plàstic i fins i tot del paper tèrmic dels tiquets de la compra.

Som de les poquíssimes clíniques dentals que només utilitzem per a realitzar els empastes dentals composites (resines per a reparar la dent) lliures de bisfenol A (BPA).La nostra ortodòncia invisible amb Invisalign també està lliure de bisfenol A.

Sense metall

Intentem evitar els metalls a la boca, ja que poden provocar galvanisme. Es tracta d’un efecte elèctric provocat pels metalls i que pot causar alguns símptomes com a maldecaps, sabor metàl·lic en la boca, boca ardent o boca seca entre altres.

Realitzem pròtesis fixes sense metall sempre que ens ho permeti el disseny de la pròtesi. En el seu lloc utilitzem pròtesi de zirconi o disilicat de liti.

Promovem la utilització de l’ortodòncia invisible, no sols per un motiu estètic, sinó també per l’absència de metalls.

Per a les pròtesis removibles (de «treure i posar») utilitzem les de Flexite que són més còmodes i no contenen metall.

A l’hora de fer una obturació, o empaste utilitzem sempre composite en lloc de les amalgames metàl·liques.

Titani

Per als implants dentals sempre utilitzem aquest metall que, al ser compatible amb el cos humà, redueix gairebé en un 100% un possible rebuig per part del cos.

Ozó

Per desinfectar les pròtesis, abans de fer qualsevol prova o col·locar-les en la boca del pacient, utilitzem aigua ozonitzada en lloc d’altres tipus de desinfectants químics.

Olis essencials

A l’hora de tractar les malalties de les genives, en lloc de col·lutoris químics, utilitzem olis essencials.

També utilitzem aquests olis (sempre biològics) per als difusors que tenim en la clínica per a generar un ambient relaxant i positiu. És el principi de l’Aromateràpia.

Raigs ultraviolats

A les nostres clíniques utilitzem un sistema de tractament de l’aire amb raigs ultraviolats (UVC).

L’aire es renova constantment i quan entra fresc es tracta amb uns equips ultraviolats dins de cada box o espai de la clínica de manera individualitzada.

Amb això s’aconsegueix un eficaç sistema bactericida i virucida addicional als sistemes convencionals, però sense afegir elements químics potencialment tòxics.

Vine a conèixer-nos

T’oferim una primera visita sense compromís que inclou estudi i valoració de l’estat de la teva salut bucodental.

Demana una cita

Per sol·licitar una cita en qualsevol dels nostres centres omple aquest formulari, et trucarem per confirmar la teva cita:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

També et pot interessar


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00