Alguna vegada t’has preguntat per què cada vegada hi ha més persones portant ortodòncia? Recordes quants nens portaven brackets a la teva classe? Segur que ara t’has fixat que la majoria de nens en porten i molts adults també.

Un dels motius és falta de control d’hàbits bàsics (masticació, respiració, deglució, …). Son precisament aquests en els quals s’enfoca la fisioteràpia dental.

La boca participa en tres dels processos més importants per a la nostra vida

La masticació

Mastegar aliments és vital per la vida. Fer-ho bé és vital per la teva salut. Tenir una bona dieta amb aliments durs i sòlids, ajuda al desenvolupament correcte del maxil·lar i la mandíbula. Això minimitza el risc que les dents estiguin tortes, desalineades i/o apinyades.

D’aquesta manera, a més d’una millor estètica, mastegarem millor, evitarem ortodòncies i tindrem un bon desenvolupament de la via aèria. 

Cada vegada és més comú en la dieta moderna incloure aliments tous: sucs, iogurts, pa de motlle, hamburgueses. Tot això va en contra del que la teva salut necessita.

La deglució

Empassar els aliments és un altre procés vital en el qual la llengua és la protagonista. En més d’un 40% dels casos no es produeix una bona deglució, la llengua no es col·loca en la seva posició natural. Això ens provoca des de maloclusió, problemes posturals, respiració bucal, disfàgia (problemes per a empassar) o mal posicionament de les dents (ja que la llengua les empeny).

La respiració

Tots respirem, però ningú ens ha ensenyat com fer-ho correctament. Aproximadament un 15% de la població respira per la boca en lloc de pel nas.

Fer una bona respiració nasal millora l’oxigenació del cervell, evita els roncs i les apnees del son, contribueix a un bon desenvolupament bucal i facial, i redueix el risc de certes malalties.

Respirar constantment per la boca fa que el sistema immunitari sigui més feble. Un estudi de la Universitat de Granada ha comprovat que entre els nens respiradors orals hi ha el doble de nens que prenen antibiòtics i el triple que tenen al·lèrgies.

En definitiva, respirar correctament ens proporciona una vida més saludable i llarga.

El paper de la fisioteràpia dental

Aquesta especialitat fisioterapèutica, anomenada fisioteràpia orofacial, s’enfoca a ajudar els pacients a millorar i equilibrar les funcions de la boca a través de la realització de tècniques terapèutiques així com l’aplicació d’elements físics, tant en els músculs orofacials com en els músculs del coll, que intervenen tant en la fonació com en el processament dels aliments.

La finalitat de la fisioteràpia orofacial és la de prevenir, diagnosticar, curar, recuperar i rehabilitar les disfuncions orofacials.

En la gran majoria de les ocasions s’aplica la teràpia miofuncional per a treballar la reeducació i rehabilitació de la deglució, la parla, alteracions relacionades amb la respiració i la masticació, que poden tenir conseqüències sobre les estructures dentals.

A Alba Clínica Dental tenim un equip de professionals (dentistes, fisioterapeuta, higienistes) especialitzats i preparats per a ajudar-te en aquest procés de reeducació oral, així com amb els problemes de bruxisme, maldecaps, dolors d’ATM, cervicals, roncs, etc.

Prova la fisioteràpia orofacial

Demana cita en qualsevol de les nostres clíniques, a Tarragona o Reus, per començar el teu tractament. Et donarem pressupost sense compromís.

Demana la teva cita

Per sol·licitar una cita en qualsevol dels nostres centres omple aquest formulari, et trucarem per confirmar la teva cita:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

També et pot interessar


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00