Cuidar les genives és més important del que la majoria de la població pensa. Mantenir les genives sanes no només ajuda a mantenir les mateixes dents sanes sinó que també elimina riscos per a la resta del cos.

Les malalties de les genives (piorrea i gingivitis) són les més comuns a Europa. Fins i tot amb major incidència que les malalties cardiovasculars, el càncer o l’Alzheimer.

Afortunadament es poden prevenir i tractar fàcilment confiant en mans expertes i bons hàbits.

A continuació et descriurem en què consisteixen les principals afeccions de les genives i el seu tractament.

Gingivitis

És un procés inflamatori de les genives. En els casos de gingivitis, les genives es mostren irritades, inflamades, malaltes, vermelloses i pot haver sagnat al raspallat i exsudat purulent.

Així mateix, és habitual presentar halitosi o mal alè.

Periodontitis o Piorrea

Consisteix en una infecció de les genives i l’os del voltant de la dent que el sistema immunitari no pot eliminar i sol començar per una gingivitis que no ha rebut tractament.

Els primers símptomes són el sagnat de les genives, la inflamació, l’aparició d’espais entre dents, baixada de genives i el mal alè.

Les genives malaltes sense tractament són la causa del 70% de les pèrdues dentals.

Els estudis indiquen que els bacteris que infecten les genives poden viatjar a altres parts del cos. Està comprovat que si la infecció no es tracta, s’incrementa notablement el risc de patir altres malalties.

Tip —

La malaltia periodontal és contagiosa?

, pot transmetre’s de pares a fills o entre parelles. Quan algú entra en contacte amb la saliva contaminada existeix risc de contreure la malaltia periodontal. Però perquè això passi la persona receptora ha de ser sensible a aquests bacteris.

Els estudis suggereixen que els bacteris poden transmetre’s de persona a persona mitjançant la saliva, això aplica per a utensilis com el raspall dental, els coberts, etc.Hem de recordar també que les malalties periodontals tenen un fort component hereditari. Per això no és estrany que famílies senceres es sotmetin a un tractament periodontal. Així que és recomanable que quan a una persona se li diagnostica la malaltia, els seus familiars es realitzin una revisió.

Tractaments per a les genives

Existeixen diversos tractaments per a les genives que s’aplicaran depenent de l’etapa de la malaltia i les característiques de cada cas.

Raspat de genives

També anomenat allisat radicular. És un tractament específic de neteja delicada i profunda que elimina els bacteris acumulats per sota de la línia de les genives. Es pautaran diverses sessions segons cada cas.

Tests microbiològics i genètics

L’objectiu és optimitzar de forma personalitzada el tractament que les teves genives necessiten. Determinem de manera precisa sobre quin tipus concret de bacteris hem d’actuar i quin fàrmac serà més eficaç en el teu cas.

Manteniment periodontal

Les malalties periodontals són cròniques. Si hi ha rigor, prevenció i control no hi ha problema. Amb l’ajuda del nostre equip d’especialistes periodontals podràs conservar el teu somriure sa i bonic.

Cirurgia periodontal

S’utilitza en pacients que tenen la malaltia periodontal molt avançada i s’han creat bosses periodontals que no es poden reduir sense una tècnica quirúrgica. 

Per a aconseguir els millors resultats, el tractament s’ha de realitzar a l’etapa inicial de la malaltia.

El tractament es repetirà periòdicament, i serà necessària la col·laboració del pacient per a adquirir nous hàbits, ja que, fins al 70% de l’èxit del tractament, dependrà del fet que el pacient apliqui unes certes pautes.

Comença ja el teu tractament de genives

Sol·licita una visita a les nostres clíniques de Tarragona o Reus, i et donarem el teu diagnòstic i un pressupost sense compromís.

¡Solicita tu cita YA!

Déjanos tus datos y te llamaremos para darte una cita en el horario que mejor te venga:

Ups! No hem pogut localitzar el teu formulari.

También te puede interesar


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00