Durant gairebé dos segles, per a realitzar obturacions (empastes), s’ha utilitzat un material anomenat amalgama, per ser un material durador i econòmic.

No obstant, en els últims anys s’ha comprovat àmpliament que aquest tipus d’obturacions resulten, a més de poc estètics, bastant perillosos per a la salut.

L’amalgama és un aliatge de diversos metalls, normalment un 50% de mercuri (el metall no radioactiu més tòxic que existeix) un 30% de plata i el 20% restant d’altres metalls.

Efectes negatius de les amalgames

Les persones amb amalgames tenen almenys dues vegades més vapor de mercuri a la boca, el doble de mercuri en sang, de tres a sis vegades més a l’orina, almenys sis vegades més als ronyons, i el doble de la quantitat de mercuri al cervell i altres parts del cos que les persones que no tenen aquestes amalgames en les seves peces dentals.

Tot i que hi ha professionals i Institucions que encara defensen la utilització de l’amalgama com a material per a reparar les dents una vegada eliminada la càries, cada vegada hi ha més motius fundats que alarmantment ho qüestionen.

Els efectes negatius sobre la salut dels empastes d’amalgama apareixen reiteradament en estudis. En molts països l’amalgama metàl·lica per a la realització de tractaments dentals està prohibida des de fa anys.

L’Institut Federal de Medicaments d’Alemanya afirma que:

L’amalgama contribueix censurablement a la contaminació de l’home

Els efectes negatius sobre la salut dels empastes d’amalgama apareixen reiteradament en estudis. Un el seu estudi Kip Sullivan va descriure casos de pacients que es van recuperar d’«incurables» malalties després d’haver eliminat les seves obturacions d’amalgama.

També va declarar que el mercuri pot ser una causa d’altres malalties del sistema nerviós central, incloent l’esclerosi lateral amiotròfica, esclerosi múltiple i la malaltia de Parkinson o Alzheimer.

Com desfer-se de les amalgames de mercuri

A Alba Clínica Dental tenim un protocol extremadament acurat per a eliminar les obturacions d’amalgama assegurant-nos que el material extret no augmenti la intoxicació.

És important aplicar un protocol de seguretat, que protegeixi tant al pacient com a l’odontòleg a l’hora de retirar les amalgames metàl·liques. Apliquem el protocol avalat per l’IAOMT que consisteix en:

Durant l’eliminació de l’amalgama, el potencial tòxic està en el seu màxim nivel. Si no apliquéssim aquest protocol seria possible ingerir petits trossos de mercuri o respirar petites partícules d’aquest material.

Així doncs, és imprescindible que el professional utilitzi i domini el protocol sobre com retirar les amalgames de mercuri.

Abans
Després

Beneficis d’eliminar les obturacions d’amalgama

A Alba Clínica Dental creiem en el tractament holístic dels nostres pacients. Per això no utilitzem amalgames des de fa molts anys i animem als nostres pacients a que segueixin el nostre consell per a eliminar-les.

En desfer-nos de les amalgames de mercuri, estem eliminant el contacte continu amb un material que suposa un risc potencial per a la nostra salut. Per tant els avantatges són múltiples i, de vegades, impredictibles.

Els resultats sobre la salut, segons estudis realitzats són evidents. Quan ja existeixen problemes de salut, aquests milloren en més d’un 80% dels casos segons alguns estudis. 

Addicionalment es recupera un somriure totalment estètic, ja que s’utilitza material biocompatible d’última generació. No utilitzem Bisfenol A ni en els composites ni en els adhesius per a realitzar els nous empastes estètics. Això és un detall molt important per a la seva salut.

¿Quieres eliminar el mercurio de tu boca?

En cualquiera de nuestras clínicas en Tarragona o Reus, te daremos toda la información y un presupuesto a la medida de tus necesidades sin compromiso.

Pide tu cita

Rellena el siguiente formulario de contacto para solicitar cita de forma inmediata:

"*" indicates required fields

Et cridarem dins l’horari que ens indiquis
A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Aquest camp només és per validació i no s’ha de modificar.

Intoxicació per empastes d’amalgama

La IAOMT ( International Academy of Oral Medicine and Toxicology ) ha demostrat que el mercuri de les amalgames s’evapora de forma alarmant.

El risc augmenta amb els menjars calents, els cítrics, els productes àcids, els flúor de les pastes dentals, el bruxisme, el tabac, les drogues, el fet de crear corrents elèctrics amb altres metalls (ponts, obturacions d’or, ortodòncia…) i amb l’electromagnetisme de mòbils, afaitadores o raspalls elèctrics…, “Ott 1984, Vimy y Lorscheider,1985,Melet

Símptomes de la intoxicació per empastes d’amalgama

En alguns casos la intoxicació de mercuri s’ha relacionat clarament amb una caiguda lenta de la salut. Segons els diversos estudis realitzats l’amalgama augmenta el risc de:

La intoxicació es produeix molt lentament, durant anys mentre s’ingereix i s’inspira el mercuri evaporat. La majoria de la gent sofreix tard o d’hora un desequilibri a conseqüència de les quantitats contínues de mercuri.

Es senten cansats i esgotats i de tant en tant tenen mal de cap. Però s’acostumen a això i se sol culpar a l’edat. Cada vegada falla més la memòria. Poden aparèixer malalties rares, del fetge o de la bilis, apareixen al·lèrgies o dolors en les articulacions.

Es podria sospitar d’una intoxicació quan els pacients són resistents als tractaments mèdics. Ni tan sols fa falta que portin empastaments ells mateixos. Potser tenen una intoxicació pels empastes de la mare o les dents van ser sanejades fa alguns anys, però el mercuri es troba encara en el cos.

Millora dels símptomes després la retirada dels empastes d’amalgama

Al 1991, la fundación food toxic free dentistry ( FTFD ) va publicar un informe sobre els efectes secundaris de l’amalgama, que va realitzar la FDA en 762 pacients. Aquest estudi relata 440 símptomes abans de la retirada de les amalgames. Sis mesos després, es va observar en la totalitat dels pacients:

Quin material substitueix a l’amalgama?

Si has estat llegint fins aquí, significa que aquest tema t’importa i t’afecta. No deixis que et col·loquin qualsevol composite (empaste blanc). La majoria d’ells contenen Bisfenol A. A Alba Clínica Dental utilitzem materials de màxima biocompatibilitat i estètica.

Per a saber més:

També et pot interessar


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00