L’endodòncia també es denomina col·loquialment “matar el nervi”. S’ha de realitzar quan quan una càries no s’ha detingut a temps i s’introdueix en la cavitat polpar de la dent (nervi de la dent). També a vegades en casos de traumatisme.

En aquestes circumstàncies, l’endodòncia es converteix en l’únic tractament possible per a intentar salvar la dent.

Un símptoma clar que el procés infecciós ha arribat a l’interior d’una dent és l’aparició de dolor quan hi ha pressió o quan la dent entra en contacte amb aliments freds o calents. També la sensació de palpitació en la zona.

Estructura d’una dent

Per a entendre una mica més sobre l’endodòncia, el millor serà que coneguis més sobre les parts que formen les teves dents:

L’esmalt és la capa externa de la dent, és el teixit més dur del cos humà i constitueix la primera barrera contra la càries.

Immediatament després, anant cap a dintre, ens trobem la dentina, una capa que recobreix la polpa i que actua com a segona barrera contra les infeccions.

Dins de la dentina hi ha una cambra (cavitat polpar) que conté la polpa: el teixit tou constituït pels nervis dentals i vasos sanguinis. Aquesta cavitat té un, dos o tres conductes (depenent de la peça en qüestió) que es prolonguen fins a inserir-se en l’os mandibular. Aquí estaria el camp d’acció de l’endodòncia, o tractament del conducte radicular.

En què consisteix l’endodòncia?

Per a eliminar la infecció dels conductes radiculars es netegen els conductes i posteriorment s’omplen amb un material biocompatible per a reforçar l’estructura, evitant futures infeccions.

En realitzar una endodòncia es retiren els nervis dentals, és per aquest fet que una dent endodonciada és feble, ja que ha perdut la vida, i es pot trencar. Per això, en molts casos caldrà protegir-la amb una funda, una corona o una incrustació.

Beneficis de l’endodòncia

El nostre principal enfocament sempre està a salvar les peces dentals naturals, seguint el principi de l’odontologia mínimament invasiva.

Per a això, l’endodòncia és, en moltes ocasions, el tractament que ens permet salvar una peça dental i que sempre cal plantejar abans de pensar a extreure una peça i col·locar qualsevol tipus de pròtesis dental.

Per a aconseguir els millors resultats els nostres endodoncistes especialitzats utilitzen l’última tecnologia per a realitzar el buidatge i el posterior segellat en calent, que garanteix un tancament inert, biocompatible i de llarga durada.

Necessites una endodòncia?

Sol·licita una cita al nostre centre odontològic a Tarragona o a Reus i el nostre equip d’endodoncistes especialitzats et donaran una valoració sense compromís.

Demana la teva cita

Rellena el siguiente formulario de contacto para solicitar cita de forma inmediata:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

També et pot interessar


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00