La càries és la destrucció de teixit dental provocada per la proliferació de bacteris i sucres que destrueixen l’esmalt de les dents.

La càries és la causa principal de dolor bucal i de la pèrdua de dents.

La càries dental és una de les malalties infeccioses més freqüents en les persones arreu del món. Està causada per l’alimentació inadequada i/o per una escassa o ineficient higiene bucodental.

És una malaltia crònica que progressa lentament i totes les persones són susceptibles de patir-la al llarg de la seva vida. Malgrat això, és una malaltia prevenible.

De vegades no produeix cap molèstia, però els bacteris no deixen d’avançar fins que destrueixen la dent. A més, aquests bacteris es van desplaçant per la boca i infecten altres peces dentals sanes. És a dir, es produeix una reacció en cadena.

Tip —

Relació entre la salut bucal i el sistema immunitari

Científicament sabem que la microbiota intestinal (el conjunt de bacteris que viuen en el nostre intestí) és essencial per a tenir un sistema immunitari fort. 

Sabem també que la microbiota intestinal està íntimament lligada a la microbiota oral (connexió directa dels dos mitjans). 

Per tant, és importantíssim tenir una boca sana (microbiota sana) per a poder tenir un sistema immunitari fort i saludable.

Tractament de les càries

Per a erradicar la càries d’una peça dental realitzem una operació anomenada obturació, denominada col·loquialment com a empaste.

Netegem el forat i l’omplim amb composite (resina sintètica) del color exacte de les dents que envolten la càries per a aconseguir la màxima estètica.

En realitzar una obturació es redueix la probabilitat de fractura de la dent, ja que, es deté la infecció que causa la càries i s’evita que aquesta avanci cap a l’arrel de la dent, eliminant el risc d’haver de realitzar una endodòncia.

També és recomanable retirar les obturacions antigues, aquelles de color platejat, per a evitar les conseqüències del mercuri de les obturacions d’amalgama sobre la salut i reemplaçar-les per obturacions de composite, que no tenen toxicitat i aconsegueixen una estètica més natural.

En alguns casos, depenent de l’estat de la peça dental, pot resultar recomanable col·locar una funda o una incrustació, en lloc de realitzar una obturació de composite.

Soluciona ja els teus problemes de càries

Reservar una cita a les nostres clíniques de Tarragona o Reus per començar amb el teu tractament.

Demanar cita

Per sol·licitar una cita en qualsevol dels nostres centres omple aquest formulari, et trucarem per confirmar la teva cita:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

También te puede interesar


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00