Tenir poc os per a col·locar implants era, fins fa poc temps, una limitació infranquejable.

No obstant, els últims avanços en l’àmbit maxil·lofacial permeten superar-lo i col·locar implants dentals amb poc os per a, posteriorment, damunt d’aquests, poder col·locar pròtesis dentals reposant les dents perdudes.

Amb això aconseguirem recuperar el somriure, així com el benestar, la salut, la seguretat, la confiança i la tranquil·litat que en molts casos s’ha perdut.

Fins a l’aparició d’aquestes innovacions en el món maxil·lofacial, s’havien de recórrer a pròtesis convencionals que, per la mateixa falta d’os, no aconseguien funcionar com el pacient desitjava.

Per què tinc poc os?

La falta d’os pot deure’s a diverses causes.

És possible que hagi passat molt de temps des que es van perdre les peces dentals. En aquests casos l’os es va degenerant al no sustentar cap dent.

També pot donar-se per infeccions prèvies en la zona que hagin destruït l’os o per problemes a les genives com piorrea o periodontitis.

Els traumatismes o les afeccions com l’osteoporosi o la diabetis també poden ser la causa de la pèrdua de massa òssia.

També, la utilització de dentadures postisses mal ajustades o les extraccions dentals poden generar pèrdues d’os.

Si tens poc os per a col·locar implants dentals, és recomanable iniciar el tractament de regeneració òssia com més aviat millor per a evitar la imparable pèrdua d’os. Alguns estudis la quantifiquen en un 20% anual.

Solucions per a la realització d’implants dentals amb poc os

Existeixen diverses tècniques per a aconseguir col·locar implants amb poc os però totes requereixen d’un tractament de regeneració òssia.

L’elecció de la solució adequada, o de la combinació de diverses solucions, dependrà de la quantitat d’os romanent, del nombre d’implants a col·locar i de la zona a intervenir.

Inicialment serà necessari obtenir un diagnòstic amb un TAC 3D, que proporciona informació en 3 dimensions i ens permet saber exactament quin és l’estat de l’os maxil·lofacial.

Una vegada reconstruïda la zona i comprovat l’estat de l’os, es recorrerà a aplicar les tècniques més adequades en cada cas.

Les tècniques més habituals per a la regeneració òssia són:

Elevació del sinus maxil·lar

L’elevació de sinus és una de les principals tècniques per a col·locar implants dentals quan existeix una manca d’os en el maxil·lar superior.

Es fa una petita incisió a la geniva per a accedir al sinus maxil·lar. En ell s’introdueixen materials biocompatibles per a aconseguir la regeneració òssia, com pot apreciar-se en la imatge, i, després d’un període de 4 a 6 mesos, es podran col·locar implants dentals.

Per a realitzar l’elevació de sinus també utilitzem una altra tècnica maxil·lofacial anomenada osteotomia (utilització de osteotomos).

Empelt ossi “injert d’os”

L’empelt d’os és una tècnica de cirurgia avançada de regeneració òssia que permet col·locar implants dentals en pacients amb poc os.

Pot utilitzar-se os del mateix pacient, procedent del mentó, de la cresta ilíaca, etc; o un material extern, que pot ser os en pols o liofilitzat.

Sol combinar-se amb altres materials biocompatibles com a membranes de col·lagen, membranes de fibrina, factors de creixement o xinxetes de fixació.

Tens poc os per col·locar implants?

Demana la teva cita per resoldre els teus dubtes sobre els tractaments de regeneració òssia i rebràs un consell honest després d’estudiar el teu cas.

Demanar una cita

Per sol·licitar una cita en qualsevol dels nostres centres omple aquest formulari, et trucarem per confirmar la teva cita:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

També et pot interessar


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00