Dents en un dia

El concepte dents en un dia consisteix a col·locar els implants dentals i immediatament (dins de les primeres 24 hores normalment) les dents fixes. L’habitual fins fa poc era col·locar els implants i esperar a col·locar les dents a que l’implant de titani s’unís (osteointegració) amb l’os del pacient després d’un període d’entre 2 i 6 mesos.

Les últimes innovacions en implants de càrrega immediata i les noves tècniques de cirurgia avançada, permeten eliminar aquest període en molts casos. Des del primer dia podrà tornar a somriure. Es col·loca una pròtesi provisional fixa i en uns mesos es col·loca la definitiva.

Implants de càrrega immediata

Els implants de càrrega immediata són sinònim del concepte “dents en un dia”. Consisteix en la col·locació de la pròtesi dental completament fixa sobre el/els Implanti/s el mateix dia de la cirurgia (de vegades 48-72 hores després). La pròtesi immediata té un caràcter provisional. Es reemplaçarà per una de definitiva una vegada s’hagi completat el període de osteointegració de l’implant (entre 2-6 mesos aproximadament).

Casos de dents en un dia

Poden ser tant per a pacients amb falta total de dents com per pacients que únicament els falta una dent.

També es poden col·locar implants de càrrega immediata per substituir de forma immediata a dents danyades que han de ser extrets

Avantatges de la càrrega immediata d’implants

  • Reducció/ eliminació del temps d’espera entre la col·locació del/s implant/s i la pròtesi dental sobre implants corresponent.
  • Major confort per part del pacient per molts motius. Entre d’altres per no requerir aparells removibles (de “treure i posar”), per poder somriure i menjar durant tot el procés.
  • Major estètica: La geniva després de la cirurgia ja es podrà anar adaptant sobre la pròtesi, millorant l’estètica de la pròtesi definitiva quan es col·loqui.
  • L’increment de cost de la càrrega immediata és reduït respecte al benestar que proporciona.

Tots els pacients són candidats a gaudir de les dents en un dia?

Per desgràcia encara no tots els pacients són candidats per gaudir de dents en un dia. Tenim prèviament que realitzar un estudi de cada cas per poder recomanar-ho. La col·locació d’implants de càrrega immediata, no té a veure tant amb la tècnica (una vegada es té la formació i la experiència), com en les característiques del pacient. Algunes d’elles són:

  • Os en qualitat i quantitat adequats que han de valorar-se amb un TAC dental amb l’objecte de garantir estabilitat primària dels implants dentals.
  • Pacient amb bona higiene dental i amb col·laboració i responsabilitat en el post-operatori i que no sigui fumador.
  • Bon estat de salut en general i especialment a nivell de genives.
  • Pacient amb bona oclusió i sense bruxisme per protegir la pròtesi dental
  • El pacient ha de ser conscient que aquestes primeres dents tenen una missió especialment estètica. Haurà de seguir una dieta adaptada fins que es col·loquin les dents definitives

El més important és resoldre els teus dubtes i rebre consell honest després d’estudiar el teu cas. Per això t’oferim una segona opinió sense compromís. Contacta amb la nostra clínica dental a Tarragona o la nostra clínica dental a Reus. T’esperem!

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Parlen els nostres clients

Al nostre blog: