Les fundes o corones dentals, són pròtesis que s’utilitzen per a recobrir una dent que requereix ser reconstruïda per a la seva protecció o per a aconseguir una millora estètica.

Aquestes fundes dentals es cimenten de manera fixa sobre les dents existents aconseguint una estètica idèntica a la resta de dents adjacents per a aconseguir una naturalitat exquisida.

Les fundes s’utilitzen per diferentes finalitats com:

  • Peces molt tacades
  • Dents que necessiten protecció (peces trencades, després d’una endodòncia, etc)
  • Necessitat de millorar l’estètica
  • Necessitat de rehabilitar la funció mastegadora

Per a suplir una o diverses peces dentals que s’han perdut s’utilitzen diverses fundes dentals juntes, formant un puente dental o bé es col·loca la corona dental amb un mecanisme sobre un implant dental.

Com es col·loca una funda dental

La dent es rebaixa i es prepara a una forma determinada, es pren una impressió i s’envia al laboratori dental, on es fabrica una estructura metàl·lica que es prova sobre el client.

Posteriorment, aquesta estructura metàl·lica es revesteix de ceràmica i es maquilla perquè sigui com una dent natural. Aquesta corona es col·loca amb un ciment sobre la dent del pacient de manera definitiva.

A vegades, per raons d’estètica i biocompatibilitat resulten més recomanables les fundes de zirconi o d’un altre material biocompatible. Les fundes sense metall, encara que són més cares, cada vegada són més acceptades ja que eviten la inclusió de metall en la boca i possibiliten en molts casos una estètica superior.

Beneficis de les fundes dentals

El major benefici de col·locar una funda o corona dental és el de recuperar la forma de la dent natural. La dent recupera les seves mesures originals i la seva resistència, i s’aconsegueix una estètica impecable amb una funció mastegadora precisa.

No obstant, en alguns casos la dent està tan destruïda que no és possible salvar-la amb una funda i serà necessari contemplar opcions com els implants dentals i els ponts dentals.

Malgrat ser una de les millors solucions restauradores i estètiques, les fundes dentals requereixen ser revisades periòdicament i a vegades s’han de canviar amb el temps.

Necessites fundes dentals?

Demana cita a qualsevol de les nostres clíniques de Tarragona o Reus i valorarem la millor opció per a començar amb el teu tractament com més aviat millor.

Demanar una cita

Per sol·licitar una cita en qualsevol dels nostres centres omple aquest formulari, et trucarem per confirmar la teva cita:

"*" indicates required fields

A quina de les nostres clíniques vols anar?*
Et cridarem dins l’horari que ens indiquis

También te puede interesar

Els resultats dels nostres tractaments

Abans i després de casos reals. Els professionals experts d’Alba aconsegueixen planificar tractaments per aconseguir resultats excepcionals.


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00