Les fundes dentals també s’anomenen corones dentals. Són pròtesi que es col·loquen de forma fixa (a diferència d’altres pròtesis anomenades removibles que s’han de treure cada dia per netejar). Les corones dentals es cimenten sobre les dents existents aconseguint una estètica idèntica a la resta de dents adjacents per aconseguir una naturalitat exquisida.

Les fundes dentals s’utilitzen per recobrir una dent que requereix ser reconstruït per a la seva protecció o per aconseguir una millora estètica.

Per suplir una peça que s’ha perdut s’utilitzen diverses fundes dentals juntes formant un pont dental o es col·loca la corona dental amb un mecanisme sobre un implant dental.

Problema que solucionen les fundes dentals

  • Peces molt tacades.
  • Dents que necessiten protecció per tenir el nervi mort (edodonciat) o estar trencades.
  • Necessitat de millorar la estètica.
  • Necessitat de rehabilitar la funció mastegadora.

funda dentalQuin és el tractament per fer una funda dental?

La dent es rebaixa i es prepara amb una forma determinada, se’n pren una impressió i s’envia al laboratori dental, on es fabrica una estructura metàl·lica, que es prova a al boca del client. Després es revesteix de ceràmica i es maquilla perquè no es noti gens. Aquesta corona se cimenta sobre la dent del pacient de manera definitiva. Per estètica i/o biocompatibilitat podem recomanar les fundes de zirconi o altres fundes sense metall.

Avantatges de les fundes dentals

Una funda o corona permetrà recuperar a la dent la forma, la mida i la resistència, de manera que aconseguirà una estètica impecable i una funció mastegadora precisa.

Inconvenients de les fundes dentals

Tot i ser una de les millors solucions restauradores i estètiques, cal que es revisin periòdicament i potser s’han de canviar amb el temps.

coronaAlternatives a les fundes dentals

Les fundes de zirconi o d’un altre material biocompatible o les carilles dentals. Encara que són més cares, cada vegada són més acceptades perquè eviten al pacient portar metall a la boca i possibiliten una estètica encara superior.

En alguns casos la dent esta tant destruïda que llastimosament no es pot salvar. En aquests casos les millors opcions són els implants i els ponts dentals fixes.

Preu de les fundes dentals

Telefònicament alguns pacients ens pregunten pel preu d’una funda dental. Honestament no podem contestar sobre el preu sense abans visitar al pacient. És imprescindible abans valorar  l’estat de les dents on s’han de posar les fundes o corones dentals, saber quantes peces són necessàries utilitzar, quin tipus de material és el millor per a cada cas, si es requereixen de peces provisionals durant la realització del treball, …

El preu d’un corona dental és important, però acostuma a estar relacionat amb  l’estètica final, a l’ajust, a la comoditat  i durada. Garantim les fundes dentals si se segueix el protocol habitual de revisions.

En salut, el preu és una variable més,  però no l’element que ens ha de permetre prendre decisions correctes. Una funda ha de tenir una vida llarga. Una bona decisió (tal vegada no la més econòmica) pot fer que duri més anys encara i amb una estètica que no te res a veure.

Els nostres preus de les fundes dentals son molt ajustats per la qualitat que oferim , igual que la resta de tractaments. És la nostra manera d’oferir Odontologia Amiga.

Truca a la nostra clínica de Reus o Tarragona o envia el formulari de contacte adjunt i ho farem nosaltres. T’oferirem una visita per valorar el teu cas, una segona opinió i un pressupost sense compromís. També t’explicarem els diversos sistemes de finançament. T’esperem!

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Parlen els nostres clients

Al nostre blog: