carilles dentals envellimentCarilles dentals. La millor solució estètica

Inseguretat al somriure? T’agradaria tenir una millor aparença i sentir-te més jove? L’envelliment dental afecta de forma important a la imatge que transmetem al nostre entorn i a la nostra pròpia autoestima.

 • Dents tenyides (tetraciclina, altres medicaments, edat, …)
 • Dents desgastades
 • Asimetria en la posició de les dents
 • Correcció de la posició d’una o diverses dents (endarrerdes o rotades)
 • Correcció de la mida en dents massa petites (les dents més grans aporten joventut al somriure)
 • Tancament d’espais entre dents (diastemes)

Tipus de carilles dentals

Les carilles dentals o facetes dentals són una solució estètica que ofereix extraordinaris resultats. Cada carilla és una obra d’art i s’elabora com a tal. Existeixen bàsicament 2 tipus de carilles dentals. Les carilles de porcelana i les carilles de composite. Els nostres especialistes en estètica dental t’aconsellaran quin és la millor de les opcions per al teu cas concret. Et garantim que aconseguiràs el millor dels somriures.

carilles dentals porcellanaCarilles dentals de porcellana

Les carilles dentals són unes fines làmines de porcellana que es col·loquen sobre la dent per canviar la seva forma, color o posició, aconseguint així millorar el seu aspecte estètic. Tot això sense alterar les dents naturals o realitzant en alguns casos una mínima preparació per aconseguir els millors resultats possibles.

Perquè una rehabilitació estètica del somriure amb carilles dentals de porcellana resulti fantàstica, el professional, a més d’una llarga experiència, ha de tenir un bon criteri estètic i la complicitat dels millors ceramistes de laboratoris dentals de referència. A Alba Clínica Dental disposem de tots els ingredients per oferir un somriure preciós.

Avantatges de les carilles dentals de porcellana

 • No es tenyeixen amb cafè, vi, tabac, sucs, te, etc.
 • Manté el color i la brillantor de forma permanent.
 • No necessiten un manteniment específic, tan sols el mateix que una dent normal (revisions periòdiques i higiene)

Es poden desenganxar i/ o trencar les carilles dentals de porcellana?

És poc probable que això passi. Des de fa alguns anys les carilles es cimenten mitjançant un procediment físic-químic molt sofisticat anomenat “fusió” de manera que és bastant difícil que alguna caigui o es trenqui.

En el cas d’una fractura molt petita, potser es pugui dissimular amb un polit, però si és més gran serà necessari substituir la carilla fracturada per una de nova.

Es pot menjar de tot amb les facetes de porcellana?

Per descomptat que sí, encara que igual que amb les dents naturals no convé mossegar aliments excessivament durs com ara: marisc, gel, caramels durs, fruits secs amb closca…

Història curiosa de les facetes: Hollywood

historia carillasEl Dr Charles Pincus, era considerat en els anys 20 el dentista de les estrelles a Hollywood. Va ser ell qui va inventar les primeres carilles de porcellana per consguir somriures enlluernadors per als seus clients. Les primeres carilles ja eren de porcellana. Eren molt fràgils. Per això es col · locaven només per actuar i somriure a càmera durant el breu temps en què es rodava un plànol. Després se les treien i les guardaven amb tota cura en un petit estoig com el major dels seus tresors. Era un exemple més del “cartró-pedra” dels inicis del cinema. Aquell invent no era massa bo. No obstant això, el Dr Pincus va fer una cosa molt important: posar en marxa una idea que, amb el temps, faria possible les actuals carilles de porcellana.

És dolorós?

No, en absolut. Atès que es respecta l’estructura de la dent, els pacients no tenen molèsties ni durant ni després del tractament. Ocasionalment pot aparèixer certa sensibilitat (al fred oa la calor), que amb un tractament adequat remet ràpidament.

Com serà el procés? Que durada tenen les carilas de porcellana?

En la teva primera visita a la nostra clínica et farem un primer diagnòstic, recomanant la forma, el tipus de color blanc i el nombre de carilles. Fins i tot pots veure els resultats espectaculars que es poden arribar a aconseguir abans de començar amb el tractament. Primer sobre uns models d’estudi i després sobre les teves pròpies peces dentals amb un “mock-up” (o carilles provisionals de prova).

Podras emportar-te a casa aquestes carilles provisionals per ensenyar-les a la teva parella o a qui tu vulguis per saber la seva opinió abans de començar.

Quan donis l’OK a la teva nova somriure, en uns 15 dies podràs deixar KO amb el teu somriure a qualsevol que s’apropi.

Realitzar carilles de porcellana exigeix ​​una alta qualificació tècnica i artesanal, gens fàcil d’adquirir.

Amb els últims materials utilitzats, si es fa un bon manteniment les carilles de porcellana estan entre els tractaments dentals de durada més llarga, amb una mitjana entre 15 i 20 anys

Que són millors, les carilles de composite o de porcellana?

A l’hora d’escollir entre carilles de composite o de porcellana, recomanem et deixis aconsellar per un autèntic especialista en estètica dental. Cada cas requereix d’un consell personalitzat. Cada tipus de facetes estan indicades per a unes necessitats específiques.

En general, es podria dir que els casos més senzills solen tractar-se amb carilles de composite i els més complexos amb facetes de porcellana. Depenent de les complicacions de mida, forma i color es decidirà si usar carilles de composite o porcellana.

En pacients joves (encara no han acabat de desenvolupar l’estructura dental) a l’hora d’escollir entre carilles de composite o porcellana s’aconsella generalment, la col · locació de carilles de composite fins que s’hagin desenvolupat totalment. Seria el cas per exemple d’una dent trencada per un acident esportiu. En el futur es poden retirar els composites i col · locar carilles de porcellana si fos necessari.

L’exigència estètica del pacient també influeix a l’hora d’escollir entre carilles de composite o porcellana, sent les carilles de porcellana, especialment les noves variants de microcarilles les que millors resultats estètics aconsegueixen.

Si tens dubtes sobre si per al teu cas en concret és millor fer servir carilles de composite o porcellana sol · licita una consulta amb els nostres experts en estètica dental. Pots sol · licitar la teva consulta per email o trucant al 977.213.775.

carilles dentals compositeCarilles dentals de composite

Les carilles dentals de composite són una de les millors opcions per millorar el teu somriure. Aconsegueixen un equilibri entre la millor estètica i naturalitat amb el respecte a la les teves dents. En alguns casos són una excel·lent alternativa a les carilles de porcellana. Aquestes carilles dentals aconsegueixen un equilibri entre la millor estètica y naturalitat amb el respecte a la teva dent. Un dels millors exemples d’odontologia mínimament invasiva.

Aquest tipus de carilles dentals es confecciona mitjançant la col.locació de capes de resines semi-ceràmiques que es modelen artesanalment sobre les pròpies dents per aconseguir la forma desitjada. A més, els nostres especialistes en estètica dental, mitjançant tints i colors, aconseguiran la similitud i el mimetisme amb les altres dents. Tota aquesta tècnica, requereix d’una gran destresa manual i una part artística per part de l’especialista, per a poder aconseguir somriures completament naturals

Avantatges de les carilles de composite

 • Rapidesa: es realitza en una única sessió.
 • Gairebé mai no hi ha desgast de la dent.
 • És més econòmic que el tractament de carilles ceràmiques.
 • Finalitzat el tractament és possible modificar els resultats.

Durada i preu de les carilles dentals de composite

Amb els adhesius d’última generació i els nous composites es pot establir que una carilla de composite pot tenir una durada mitjana d’uns 8-10 anys, encara que ben cuidat podria arribar a alguns més.

Per al seu manteniment correcte seran necessaris simples polits i retocs.

El preu dependrà del tipus de disseny i complexitat pot anar des dels 200 als 350 euros per peça.

És dolorós?

No, en absolut. Atès que es respecta l’estructura de la dent, els pacients no tenen cap molèstia ni durant ni després del tractament.

És el mateix que l'escultura dental?

Si, és exactament el mateix. Així es diuen les carilles de composite per alguns autors. L’explicació és que de forma artesanal es dóna forma a cada dent per aconseguir el somriure desitjada.

Carilles dentals de porcellana o de composite. Avantatges

Les carilles dentals permeten oferir al pacient un somriure preciós i natural. Són duradores, indetectables. Requereixen menys preparació en la dent, per això són més conservadores que els fundes dentals o corones dentals. També això significa que el pacient nomolèsties ni durant el procés d’elaboració ni quan es col·loquen les carilles dentals.

Inconvenients de les carilles dentals

Les persones amb bruxisme (apretar les dents inconscientment) o altres problemes d’oclusió de les dents no són bons candidats. Els nostres dentistes analitzaran les teves dents i la teva mossegada per avaluar possibles incompatibilitats i t’informarem detalladament.

Alternatives a les carilles dentals

Les carilles són una magnífica inversió, però en alguns casos serà més recomanable un tractament amb fundes dentals o amb ortodòncia.

Preus de les carilles dentals

Hi ha pacients que ens truquen preguntant pel preu de posar-se carilles dentals. Si has llegit la resta de la pàgina entendràs que honestament no li podem donar una resposta. Necessitem veure la teva boca, veure com tanques les dues arcades, l’estat de les dents, si tens bruxisme, com estan les teves genives i sobretot que ens expliquis com t’agradaria que fos el teu somriure. Nosaltres t’ajudarem a definir-lo.

T’aconsellem que descartis els preus de carilles dentals barates i les ofertes. Els materials realment estètics són costosos i hi ha pocs professionals amb l’experiència estètica que el maneig de carilles dentals requereix per garantir la seva durada i el seu acabat estètic. És millor pagar el preu de bons materials i buscar un professional expert.

No et preocupis pel preu de les carilles dentals. T’oferirem una primera visita per parlar, valorar el teu cas i oferir-te un pressupost sense compromís. Tu decideixes! Amb el pressupost de carilles dentals t’oferirem un pla de finançament si ho desitges perquè sigui més còmode el seu pagament.

Emplena el formulari adjunt i contactarem amb tu. Si ho prefereixes truca a la nostra clínica dental a Tarragona o a la nostra clínica dental a Reus. T’esperem per oferir-te una segona opinió!

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Parlen els nostres clients

Al nostre blog: