Riure t’ajudarà durant el confinament i el resta de la teva vida. Un gest tant senzill (i barat) com somriure, te un impacte directe en el benestar teu i de la teva família.

1.- Somriure et farà sentir més feliç: Alliberaràs endorfines (responsables químiques de generar benestar i felicitat al cervell) que circulen per tot l’organisme generant sensació de plaer i eufòria. Fixa’t si és potent el mecanisme, que es produeix fins i tot si el somriure és fals. El cervell interpreta la posició dels músculs de la cara i estimula l’alliberament d’endorfines.

2.- Somriure t’ajudarà a reduir l’estrès i alliberar emocions: Les endorfines generades actuen com analgèsic natural del cos. Redueix tant el dolor físic com emocional, provocant una sensació de benestar Incrementant les endorfines, es redueix el cortisol (hormona de l’estrès), l’adrenalina i la dopamina, reduint-se els sentiments negatius.

3.- Somriure estimula la son, ajuda a la digestió i millora la teva salut: Hi ha estudis que indiquen que les persones alegres i que somriuen amb freqüència, emmalalteixen menys. Somriure baixa el ritme cardíac, el que fa que respirem millor permetent que el cos es relaxi. Genera una falsa fatiga que elimina l’insomni i també millora el sistema digestiu, facilitant la reducció d’àcids greixosos i altres substàncies. L’OMS determina que el prop del 90% de les malalties tenen un origen psicosomàtic. És a dir la manera que les persones afronten els estats d’estrès, el conflicte i les frustracions.

4.- Somriure et fa més atractiu davant els altres: Ens fa aparèixer més amistosos i accessibles, facilitant i provocant la interacció. Un estudi de Hewlett Packard revela que una persona que rep el nostre somriure li generem una estimulació al seu cervell i cor semblant a la generada per menjar 2.000 rajoles de xocolata o rebre 12.000 euros en metàl·lic! 

5.- Somriure es contagia i provoca emocions positives al teu entorn que et retornen: Somriure és contagiós. Fins i tot si somrius a un estrany, està demostrat per estudis que el 50% et retornaran el somriure. I no et creguis que és per quedar bé, és per les neurones mirall i la reciprocitat. Quan ho fan s’indueix un canvi positiu en l’estat emocional de la persona. A banda transmetràs que ets una persona social, confiable i propera. Somriu a la vida i et retornarà més somriures.

6.- Somriure et fa generar confiança als altres: Quan somriem ens veiem més segurs, això ens fa ser percebuts com més generoses, extravertides i confiables tant a nivell personal com professional. Un somriure permet iniciar una conversa amb persones que no coneixem o coneixem poc, mostrant-nos com persones agradables i disposades a generar lligams.

7.- Somriure t’ajudarà a demanar perdó i solucionar problemes: El somriure genera empatia que en situacions compromeses faciliten el perdó. Riure en públic és una excel·lent formula, davant el ridícul i la timidesa. Les persones sota pressió o en condicions d’estrès tendeixen a reduir la seva visió perifèrica i centrar-se només en el que tenen davant, generant el que s’anomena “visió túnel”. Somriure redueix l’estretor de mires, incrementa la flexibilitat i imaginació per sortir d’una situació que no porta a res com una discussió. Encallat en algun problema?: Somriu mentre trobes la solució!

8.- Somriure allarga la vida: Està científicament demostrat que les persones que somriuen sovint viuen una mitja de 4 a 5 anys més.

COM PUC RIURE?

Hi ha persones que amb l’edat tendeixen a tornar-se més seriosos sense adonar-se. Tendeixen a centrar-se en preocupacions laborals o familiars. Si aquesta és la teva situació o la d’algú a qui pots ajudar, segueix llegint. És el moment de re-aprendre a somriure en els moments no tan bons i gaudir de la vida.

  • Un petit somriure és l’inic d’una rialla profunda i és igual de contagiosa. Comença el dia amb un somriure. Serveix un acudit o una bonica imatge.
  • Fes unallista amb les coses que et facin feliç: Porta-les sempre damunt. Quan passis un mal moment, revisa la llista i recorda el motiu pel qual les vas escriure i veuràs que tens cents de motius per somriure.
  • Uneix-te a qui sàpiga riure. Recorda que el somriure és contagiós. Uneix-te a ell/a. Socialitza amb gent que rigui. Busca a aquestes persones!
  • Riu de tu mateix/a. És vital per tenir una vida amb més alegria. Si et prens a tu mateix massa seriosament, acabaràs amb la cara llarga.

A Alba Clínica Dental et podem ajudar en la part estètica per millorar el teu somriure, però el que és més important és el que surt de dins teu. No dubtis en venir a la nostra clínica dental de Reus o la de Tarragona i en parlem. T’esperem