Fertilitat i genives

Segons un estudi realitzat per investigadors australians, l’efecte de les malalties de les genives s’equipara a aquest efecte negatiu que té l’obesitat sobre les possibilitats d’aconseguir un embaràs.

La malaltia periodontal és una patologia crònica i infecciosa causada per bacteris normals que hi ha en la boca i que, si no es controlen, són capaces d’inflamar les genives al voltant de la dent i els teixits que actuen de suport.

La malaltia periodontal ha estat associada amb la patologia cardíaca, la diabetis tipus 2, les malalties respiratòries i de ronyó i problemes de l’embaràs, com els avortaments i els naixements prematurs.

Les genives malaltes redueixen la possibilitat d’embaràs

Prop del 10% de la població podria patir malalties periodontals greus. El raspallat regular de les dents i l’ús de fil dental constitueixen la millor manera de prevenir-les.

Els investigadors australians van seguir un grup de 3.737 embarassades, que formaven part en un estudi desenvolupat en aquest país, denominat «Estudi Smile». D’aquestes 3.416 dones, un total de 1.014 (26%) tenien malalties periodontals.

Els autors van analitzar la informació del planning d’embaràs i els seus resultats en 3.416 d’elles. Van descobrir que les dones amb malaltia periodontal trigaven una mitjana de set mesos a aconseguir un embaràs, dos mesos més que els cinc mesos de mitjana que trigaven les dones sense aquesta malaltia a concebre.

A més, van comprovar que les dones que no eren de raça caucàsica i patien malalties periodontals eren més propenses a trigar un any a quedar-se embarassades, en comparació amb aquelles sense gingivitis: el seu risc de concebre més tard era un 13,9% major que el 6, 2% de les dones sense aquesta malaltia a les seves genives.

L’investigador Roger Hart, professor de medicina reproductiva de laUniversitat de Western Australia i director mèdic de Fertility Specialists of Western Australia, va dir que aquest treball és el primer que suggereix que la malaltia periodontal podria ser un els factors que podrien ser canviats per a millorar les oportunitats d’aconseguir un embaràs.

Les nostres dades suggereixen que la presència de malaltia periodontal és un factor de risc modificable, que pot incrementar el temps de concepció d’una dona, sobretot en les no caucàsiques.


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00