Cura dental i embaràs

És important que tinguis molta cura de les teves dents i genives durant l’embaràs. L’embaràs causa canvis hormonals que augmenten el risc de desenvolupar malalties en les genives, que està demostrat poden afectar seriosament la salut del teu bebè en desenvolupament.

A continuació es presenten alguns consells per a ajudar-te a mantenir una bona salut oral abans, durant i després de l’embaràs.

Abans de quedar embarassada

Visita al dentista abans de quedar embarassada (si és possible) i així després reduiràs al màxim qualsevol possible molèstia que pot ser difícil de curar o de tractar una vegada embarassada.

Durant l’embaràs

Informa el teu dentista si estàs embarassada. Com a mesura de precaució, els tractaments dentals durant el primer trimestre i la segona meitat del tercer trimestre s’han d’evitar tant com sigui possible. Aquests són els moments crítics de creixement del bebè i el seu desenvolupament. No obstant, l’atenció dental rutinària si es pot rebre durant el segon trimestre. Tots els procediments dentals opcionals s’haurien de posposar fins al final del part.

Indica al teu dentista el nom i dosi de tots els medicaments que estàs prenent. El teu dentista pot necessitar alterar el teu pla de tractament dental basat en aquesta informació.

Evita les radiografies dentals durant l’embaràs. Si els Raigs X són essencials (per exemple, en una emergència dental), el dentista tindrà molta cura a protegir-te a tu i al teu bebè. Els captadors de raigs X que utilitzem en Alba Clínica Dental, necessiten 10 vegades menys radiació que els sistemes convencionals.

No deixis passar la teva cita per a la revisió dental, simplement perquè estàs embarassada. Ara, més que qualsevol altre moment, és necessari. L’embaràs causa canvis hormonals que propicien les malalties periodontals i també molèsties en les genives que sagnen amb facilitat (gingivitis de l’embaràs).

Segueix les bones pràctiques d’higiene oral per a prevenir i / o reduir els problemes de salut bucal.

Si les nàusees de l’embaràs t’impedeixen raspallar-te les dents, prova de canviar el sabor de la pasta dental. Almenys esbandeix-te la boca amb algun col·lutori dental (llegeix les instruccions abans) si tens etapes de vòmits freqüents.

Menjar bé és de vital importància per a les teves dents i el bebè

Evita menjars ensucrats. Tingues en compte que com més aliments ensucrats ingereixes, major és la probabilitat de desenvolupar càries a les dents. Alguns estudis han demostrat que el bacteri responsable de la càries dental es transmet de la mare al nen.

Segueix una dieta sana i equilibrada. Les primeres dents del bebè comencen a desenvolupar-se al voltant dels tres mesos d’embaràs. Les dietes saludables que contenen productes lactis, el formatge i el iogurt són una bona font de minerals essencials i són bons per a les dents en desenvolupament del teu bebè, les genives i els ossos.

Després d’haver tingut al teu bebè

Si tens qualsevol problema en les genives (gingivitis de l’embaràs o d’un altre tipus) durant el teu embaràs, consulta al teu dentista immediatament després del part per a revisar la teva salut dental.


© 2021 Alba, Odontología Amiga S.L.

Truca'ns

Et atenem per telèfon per donar-te una cita o resoldre qualsevol consulta:

Trucar a la clínica de Tarragona 977 213 775 Trucar a la clínica de Reus 977 590 456

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Parlem

Pots demanar cita o realitzar qualsevol consulta a través de WhatsApp:

Xatejar amb la clínica de Tarragona Xatejar amb la clínica de Reus

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00

Localització

Aquí tens les direccions dels nostres centres perquè no et perdis:

Tarragona

Av. Roma, 18
43005 - Tarragona

Ver mapa

Reus

c. Antoni Gaudí, 3
43202 - Reus

Veure mapa

Horari: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00