Contacti com més aviat amb la nostra clínica dental a Reus o a Tarragona per evitar qualsevol empitjorament. Tenim bloquejats a la nostra agenda petits espais per poder oferir una ràpida resposta a urgències dentals sense incomodar els pacients que tenen visites programades. Mantenir la màxima puntualitat a la nostra clínica dental i alhora oferir atenció a urgències és un difícil equilibri que intentem mantenir.

Què fer en cas d’urgència dental?

Una urgència dental pot succeir en qualsevol moment. Per això, com dentistes, et donem una sèrie de consells sobre què fer mentre obtens una solució definitiva.

 • Mantenir la higiene: Es recomana raspallar amb delicadesa la zona, utilitzar fil dental i aplicar rentades bucals per baixar la possible inflamació responsable del problema.
 • Dolor / Inflamació extraoral: Combini alternadament aproximadament cada 15 minuts algun tipus de drap o compresa calenta. No premi la zona i no dormi sobre aquest costat. Consulti amb el seu farmacèutic l’ús d’analgèsics i / o antiinflamatoris mentre arriba el moment de ser atès de la seva urgència dental per un professional.
 • Alimentació: Eviteu aliments molt freds, calents, durs o dolços.
 • Urgència ortodòncia: Si un filferro o arc punxa la seva galta cobreixi el seu extrem amb cera o si no disposa d’ella amb un petit tros de xiclet o cotó perquè la lesió no avanci. Si alguna peça es desprèn, conservi-la.
 • Urgència pròtesi: Si un aparell es trenca, recomanem guardar-lo. En alguns casos pot ser d’utilitat.
 • Dent trencat / accident dental: Vegeu el diagrama d’actuació en la imatge adjunta depenent de cada cas (POSAR A LA VORA IMATGE SALVA DENT)

Què es pot considerar com una urgència dental?

Qualsevol dolor intens a la zona de la boca, és un símptoma d’un problema que cal tractar com més aviat millor. Entre ells:

Urgències dentals: Infeccions

 • Pulpitis: Inflamació del teixit nerviós que a l’interior de la dent (polpa dentària) el nodreix. A l’incrementar el seu volum, pressiona contra les parets de la dent i provoca un dolor intens. El seu origen normalment són les càries profundes o traumatismes.
 • Infecció periapical: L’acumulació de placa bacteriana, augmenta el volum dels teixits tous al voltant de la dent. Després de valorar la urgència dental es freqüent administrar tractament antibiòtic i analgèsic per calmar el dolor i remetre el procés bacterià.
 • Abscés dental o periapical: És el clàssic flemó. Una infecció de teixits tous en un estat més avançat. Pot aparèixer pus a la zona.
 • Pericoronitis: Es produeix quan algun molar està sortint i el teixit / geniva que el cobreix cursa infecció, provocant dolor i inflamació.
 • Gingivitis aguda: Inflamació de les genives, incloent en ocasions sagnat. Alguns símptomes són mal de genives, mal alè, dolor, …. Després de valorar la urgència dental se sol administrar tractament antibiòtic.

Urgències dentals: mucoses inflamades

 • Aftes bucals: Solen aparèixer a l’interior de les galtes, genives, paladar, llengua o part interior dels llavis. Solen tenir un origen víric i ser bastant molestes i fins i tot doloroses.
 • Estomatitis, Inflamació d’alguna zona de la boca com galtes, genives, llengua, llavis, gola o base de la boca.

Urgències dentals: cop / traumatisme o després d’un tractament dental

 • Traumatisme o fractura dental: Encara que la dent no es trenqui, és convenient revisa-la ja que en alguns casos l’arrel es veu afectada i amb el pas dels dies es poden produir importants complicacions.
 • Hemorràgia després d’una extracció: Quan després d’una extracció dental, el sagnat dura més del que és habitual.
 • Molèsties amb pròtesi dental: Desajustos, moviments, rascades, incomoditat, trencaments, desperfectes.
 • Molèsties ortodòncia: Arcs sortits, bràquets o bandes caiguts, sensació excessiva de pressió, ferides a la galta.
 • Luxació mandibular: Ja sigui per un impacte, moviment brusc o haver estat molta estona amb una excessiva obertura bucal, es poden produir danys en l’articulació temporomandibular (ATM).

Urgència dental: Quin és el motiu?

A la nostra clíniques de Reus i Tarragona. Atenem amb massa freqüència urgències dentals. No és recomanable per a la nostra salut i equilibri esperar a tenir dolor dental per anar al dentista.

Les revisions periòdiques ens protegiran del dolor, de tractaments innecessaris i de costos que podríem haver estalviat. Davant de qualsevol petit símptoma recomanem que vingui a visitar-nos. És un savi avís del nostre cos que hi ha un problema que requereix atenció. No ho deixi passar, l’únic que fa el temps és complicar innecessàriament.

Contacti amb nosaltres:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Parlen els nostres clients

Al nostre blog: