Efectes negatius de les obturacions d’ amalgama

Més del 80 % de la població espanyola porta empastaments d’amalgama. També coneguts com ” de plata ” o ” platejats “. El 50% de la composició de l’amalgama és Mercuri ( Hg ), el metall no radioactiu més tòxic que existeix.

La IAQMT ( International Academy of Oral Medicine and Toxicology ) ha demostrat que el mercuri de les amalgames s’evapora de forma alarmant. El risc augmenta amb els menjars calents, els cítrics, els productes àcids, els fluor de les pastes dentifrícies, el bruxisme, el tabac, les drogues, el crear corrents elèctrics amb altres metalls ( ponts, obturacions d’or, ortodòncia, .. ) i amb l’electromagnetisme de mòbils, afeitadoras o raspalls elèctrics, …). “Ott 1984, Vimy i Lorscheider,1985,Melet”.

En alguns casos s’ha relacionat clarament amb una caiguda lenta de la salut. La intoxicació al mercuri té com a nom: hidrargirismo. Segons els diversos estudis realitzats l’amalgama augmenta el risc de:

 • Fatiga crònica
 • Alzheimer
 • Pertorbació del son, malsons
 • Hipoglucèmia
 • Fatiga muscular
 • Trastorn digestiu
 • Perduda de memòria
 • Mancada d’energia, falta d’impuls, falta de concentració
 • Símptomes psíquics (canvis d’humor, irritabilitat, ansietat, depressions)
 • Dificultat de decisió
 • Trastorns psicològics
 • Propensió a contreure infeccions, processos patològics de llarga durada i evolució difícil.
 • Malalties Sistema Nerviós Central: Vertígens, Migranyes, Disfasias, tremolor, disfuncions de la memòria, reducció de la visió, trastorns visuals, Acúfens, cefalees intenses, Dolor reumàtic i d’articulacions, reducció de la mobilitat
 • Transtorns dermatológics: Èczema, Acne, Neurodermitis, Crosta Làctica, Sequedat dèrmica,
 • Trastorns digestius: Colitis ulcerosa, Morbus Crohn, al·lèrgies alimentàries, Úlcera gàstrica, Colopatíes, Candidiasi.
 • Trastorns del Sistema Endocrí: Diabetis, disfunció tiroide, transtorns genitals i urinaris, problemes ginecológics, esterilitat, malformacions.
 • Transtorns intra bucals: Sabor metàl·lic, Corrent elèctric en la cavitat bucal, Estomatitis, Pigmentació mucoses.

Símptomes d'intoxicació

La intoxicació es produeix molt lentament, durant anys mentre s’ingereix i s’inspira el mercuri evaporat. La majoria de la gent sofreix tard o d’hora un desequilibri a conseqüència de les quantitats contínues de mercuri. Se senten cansats i esgotats i de tant en tant tenen mal de cap. Però s’acostumen a això i se sol culpar a l’edat. Cada vegada més falla la memòria. Apareixen malalties rares, del fetge o de la bilis, apareixen al·lèrgies o dolors en les articulacions.

Es podria sospitar una intoxicació quan els pacients són resistents als tractaments mèdics. Ni tan sols fa falta que portin obturacions ells mateixos. Potser tenen una intoxicació per les obturacions de la mare o les dents van ser sanejades fa alguns anys però el mercuri es troba encara en el cos. A Alba Clínica Dental som molt conscients d’aquesta realitat, per això proposem als nostres clients procedir a una desintoxicació del cos eliminant les obturacions d’amalgama.

Millora dels símptomes després de la retirada dels empastaments d'amalgama

El 1991, la fundació food toxic free dentistry ( FTFD ) va publicar un informe sobre els efectes secundaris de l’amalgama, que va realitzar la FDA en 762 pacients. Aquest estudi relata 440 símptomes abans de la retirada de les amalgames. Sis mesos després, es va observar en la totalitat dels pacients:

 • 20% de símptomes completament eliminats
 • 74% de símptomes millorats
 • 5% de símptomes sense canvi
 • 1% de símptomes agreujats

Protocol per a la retirada dels empastaments d'amalgama

La retirada de les amalgames és un acte clínic metge que necessita moltes precaucions i coneixements específics per treure el mercuri de la boca i de l’organisme per després substituir els empastaments amb materials duradors i no tòxics.

En el nostre primer contacte amb el pacient, se li realitza historial mèdic dental, es determinen quines obturacions hem de retirar, l’ordre de retirada, temps entre cites. Si el seu metge o terapeuta no els hi ha indicat li donarem alguns consells generals, d’alimentació i suplements per ajudar a l’eliminació de toxines del seu organisme.

És indispensable en la retirada de les amalgames seguir un estricte protocol per a la seguretat tant del pacient com de l’equip que li atén. Durant l’eliminació de les obturacions d’amalgama els pacients i professionals poden estar exposats a concentracions 1.000 vegades superiors a les permeses habitualment. A Alba Clínica Dental seguim l’estricte protocol establert per la International Academy of Oral Medicine and Toxicology i que Mercuriados té traduït.

Els punts bàsics del protocol són els següents:

 1. Mantenir les amalgames fredes durant el procés
 2. Utilitzar un succionador d’alt volum independent a l’aspiració dental habitual
 3. Proporcionar una font alternativa d’aire per al pacient i l’equip de professionals.
 4. Eliminació immediata de l’aliatge de mercuri.
 5. Rentat i canvi de guants.
 6. Netejar al pacient immediatament.
 7. Considerar la suplementación.
 8. Mantenir l’aire de l’habitació pur. En Alba Clínica Dental disposem d’un sistema integrat de renovació de l’aire

Teràpies addicionals de desintoxicació

Si estima convenient aprofundir en la seva desintoxicació li recomanem es posi en contacte amb metges o terapeutes especialitzats i de confiança. Ells li podran donar indicacions clares i sobretot personalitzades per a aquest procés. En alguns casos pot ser que li recomanin realitzar algun tipus de test per verificar el seu estat i evolució. Els tractaments habitualment són de caràcter natural: Vitamina C natural, *Mercurius *Solubilis,Tintura de coriandre, Chlorella, Seleni, All salvatge, Carbó vegetal, Dieta rica en fibra, ingesta de molta aigua, Exercici Físic que ens permeti suar i eliminar, ús del sauna.

Quin material substitueix a l'amalgama?

Utilitzem materials de màxima *biocompatibilidad i estètica.

En el cas de ser obturacions de grandària mitjana utilitzem composites. Utilitzem aquells pocs que existeixen SENSE BISFENOL A. Tampoc els adhesius utilitzats ho contenen. Aquest detall encareix el tractament, però garanteix la biocompatibilitat. No utilitzem el controvertit DRM (Diamond Crown) per mancar de l’homologació europea i per què la FDA ha emès un comunicat dient explícitament que no està homologat per a l’ús en boca tampoc a Estats Units.

* En el cas de ser obturacions de grandària mitjana a superior, recomanem indiscutiblement les incrustacions (posar link a albaclinicadental.com/estetica-dental/funda-dental)

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Parlen els nostres clients

Al nostre blog: