Consells per una higiene dental correcta

Per mantenir un bonic somriure cal tenir uns bons hàbits d’higiene buco – dentals. Com qualsevol hàbit requereix d’un aprenentatge per aconseguir que es converteixi en una cosa rutinària. Per això sempre insistim, encara que al principi sembli moure una muntanya, en motivar els nens perquè com més aviat adquireixin els bons hàbits d’higiene bucal que als adults de vegades no ens van ensenyar correctament.

Recomanacions per una correcta higiene bucal

 • Cal realitzar revisions cada 6 o 12 mesos per mantenir una correcta posició, alineació i salut de les dents. També permetrà realitzar el diagnòstic d’altres malalties originades en la resta del cos i que es manifesten a la boca. Tot això d’una manera incipient, de manera que qualsevol tractament o correcció són molt senzilles i econòmiques.
 • Tractar qualsevol problema detectat (càries, genives, …) de forma immediata. Menys molèsties, menor cost econòmic i evita l’efecte “bola de neu” dels tractaments pendents no controlats.
 • L’absència de dolor, no vol dir absència de problemes. Cal fer revisions igualment. Has d’anar al dentista quan no hi ha dolor. Si hi ha dolor, és massa tard.
 • Tenir cura de la alimentació.Tant per a la salut bucal com per a la salut general de tot el cos l’alimentació és la primera peça que cal controlar i ajustar si és necessari.
 • Raspallat després de cada àpat. Completar la higiene amb l’ús del fil dental i raspallat de la llengua. En els següents vídeos podran aprendre detalls interessants sobre la tècnica a utilitzar.

A Alba Clínica Dental t’ajudarem a tenir una bona higiene dental

A les visites a Alba Clínica Dental, els nostres professionals t’ajudaran a millorar la teva tècnica de raspallat. Aquest servei es realitza sense cap cost. Amb això volem minimitzar els riscos d’un mal raspallat. Entre aquests riscos:

 • No eliminar correctament la placa bacteriana, de manera que augmenta la probabilitat de patir càries dental.
 • Risc de danyar les genives de forma irreversible per un raspallat massa agressiu.
 • Tenir especial atenció si estàs dins d’alguna població de “risc”:
  – Diabètics, cardiòpates : Especialment per la importància de mantenir unes genives sanesper evitar problemes d’infecció generalitzada o sistèmica.
  Gent gran : Per la seva propensió a patir problemes per la utilització de pròtesis dentals, els efectes de la medicació que prenen i per implicacions amb problemes generals de salut que sovint pateixen
  Nens: Perquè adquireixin hàbits i responsabilitat en la cura de la seva salut buco – dental. Alguns tractaments preventius com els segellats són altament efectius i molt recomanables.

A aquest enllaç tens més informació sobre qué inclou una higiene dental a Alba, els beneficis i també parlem del preu d’una neteja dental

higiene dental

Correcta higiene dental amb raspall manual

Correcta higiene dental amb raspall elèctric

higiene dental nens

Sol·licitar informació

Envia'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu:

Accepto la política de privadesa.
Accepto l'enviament de comunicacions comercials.


Parlen els nostres clients

Al nostre blog: