Per mantenir un bonic somriure cal tenir uns bons hàbits d’higiene buco – dentals. Com qualsevol hàbit requereix d’un aprenentatge per aconseguir que es converteixi en una cosa rutinària. Per això sempre insistim, encara que al principi sembli moure una muntanya, en motivar els nens perquè com més aviat adquireixin els bons hàbits d’higiene bucal que als adults de vegades no ens van ensenyar correctament. Alguns consells:

 • Cal realitzar revisions cada 6 o 12 mesos per mantenir una correcta posició, alineació i salut de les dents. També permetrà realitzar el diagnòstic d’altres malalties originades en la resta del cos i que es manifesten a la boca. Tot això d’una manera incipient, de manera que qualsevol tractament o correcció són molt senzilles i econòmiques.
 • Tractar qualsevol problema detectat (càries, genives, …) de forma immediata. Menys molèsties, menor cost econòmic i evita l’efecte “bola de neu” dels tractaments pendents no controlats.
 • L’absència de dolor, no vol dir absència de problemes. Cal fer revisions igualment. Has d’anar al dentista quan no hi ha dolor. Si hi ha dolor, és massa tard.
 • Tenir cura de la alimentació.Tant per a la salut bucal com per a la salut general de tot el cos l’alimentació és la primera peça que cal controlar i ajustar si és necessari.
 • Raspallat després de cada àpat. Completar la higiene amb l’ús del fil dental i planejament de la llengua. En els següents vídeos podran aprendre detalls interessants sobre la tècnica a utilitzar.

En les visites a Alba Clínica Dental, els nostres professionals t’ajudaran a millorar la teva tècnica de raspallat. Aquest servei es realitza sense cap cost. Amb això volem minimitzar els riscos d’un mal raspallat. Entre aquests riscos:

 • No eliminar correctament la placa bacteriana, de manera que augmenta la probabilitat de patir càries dental.
 • Risc de danyar les genives de forma irreversible per un raspallat massa agressiu.
 • Tenir especial atenció si estàs dins d’alguna població de “risc”:
  – Diabètics, cardiòpates : Especialment per la importància de mantenir unes genives sanesper evitar problemes d’infecció generalitzada o sistèmica.
  Gent gran : Per la seva propensió a patir problemes per la utilització de pròtesis dentals, els efectes de la medicació que prenen i per implicacions amb problemes generals de salut que sovint pateixen
  Nens: Perquè adquireixin hàbits i responsabilitat en la cura de la seva salut buco – dental. Alguns tractaments preventius com elssegellatssón altament efectius i molt recomanables.
higiene dental
higiene dental nens

Parlen els nostres clients

Al nostre blog:

dolor mandibula dentista

Dolor de mandíbula i els seves conseqüències

Tens dolor de mandíbula, dolor al mastegar, soroll o “Clic” quan obres o tanques la boca, mal de cap, migranyes. Vertígens o marejos. Apretes les dents (bruxisme), durant el dia o la nit. Sents sorolls dins de l’oïda? Tens dolors cervicals repetitius o crònics. Ronques o tens sequedat bucal? Et podem ajudar amb el tractament…

Details

calidad comodidad dental reus tarragona

Qualitat i Comoditat Dental amb l’escàner intraoral

Qualitat i Comoditat Dental amb l’escàner intraoral Hem incorporat a Alba Clínica Dental  un dels primers escàners intraorals del país. Qualitat i comoditat pels nostres pacients són dos pilars de la nostra Odontologia Amiga. És una aposta econòmica valenta i un repte formatiu que igual que en d’altres àmbits s’enceta, però no te fi. Estem…

Details

Cuida la teva salut dental cuidant el teu raspall

Bacteris en el meu raspall dental?

Bacteris en el teu raspall dental? En un raspall dental poden habitar més de 10 milions de bacteris. La mateixa quantitat que en una escombreta per netejar el vàter. Per això és convenient protegir-se un de mateix i a la resta de la família de contagis mutus. Per exemple, després d’una grip o una infecció…

Details

clinica dental Reus y Tarragona

Pacients Especials a Alba Clínica Dental

Pacients Especials a Alba Clínica Dental Un dels objectius d’Alba Clínica Dental tant a Tarragona com a Reus és fer arribar l’odontologia de qualitat a tothom. Per aquest motiu ens volem apropar també als nens i nenes que pateixen paràlisi cerebral. Tenim els professionals formats per tractar aquests pacients especials i l’energia per ajudar-los. El…

Details