salut embaras tarragona reusÉs important que tinguis molta cura de les teves dents i genives durant l’embaràs. L’embaràs causa canvis hormonals que augmenten el risc de desenvolupar malalties a les genives, que al seu torn està demostrat poden afectar seriosament la salut del teu nadó en desenvolupament.

A continuació es presenten alguns consells per ajudar-te a mantenir una bona salut oral abans, durant i després de l’embaràs.

Abans de quedar embarassada

Visita al dentista abans de quedar embarassada (si és possible) i així després reduiràs al màxim qualsevol possible molèstia que pot ser difícil de curar o de tractar una vegada embarassada.

salut embaras tarragona reusDurant l’embaràs

Informa al teu dentista si estàs embarassada. Com a mesura de precaució, els tractaments dentals durant el primer trimestre i la segona meitat del tercer trimestre s’han d’evitar tant com sigui possible. Aquests són els moments crítics de creixement del nadó i el seu desenvolupament. No obstant això, l’atenció dental rutinària si es pot rebre durant el segon trimestre. Tots els procediments dentals opcionals s’haurien posposar fins després del part.

Indica al teu dentista el nom i dosi de tots els medicaments que estàs prenent. El teu dentista pot necessitar alterar el teu pla de tractament dental basat en aquesta informació.

Evita les radiografies dentals durant l’embaràs. Si els Raigs X són essencials (per exemple, en una emergència dental), el dentista tindrà molta cura en protegir-te a tu i el teu bebè. Els captadors de raigs X que utilitzem a Alba Clínica Dental, necessiten 10 vegades menys radiació que els sistemes convencionals.

No deixis passar la teva cita per a la revisió dental, simplement perquè estàs embarassada. Ara, més que qualsevol altre moment és necessari. L’embaràs causa canvis hormonals que propicien les malalties periodontals i també molèsties a les genives que sagnen amb facilitat (gingivitis de l’embaràs).

Segueix les bones pràctiques d’higiene oral per prevenir i / o reduir els problemes de salut bucal.

Si les nàusees de l’embaràs t’impedeixen raspallar-te les dents, prova a canviar el gust de la pasta dental. Almenys glopeja algun col · lutori dental (llegeix les instruccions abans) si tens episodis de vòmits freqüents.

embaras dietaMenjar bé és de vital importància per a les teves dents i el nadó.

Evita menjars ensucrats. Tingues en compte que la major freqüència amb què ingereixes aliments fa que sigui més gran la probabilitat de desenvolupar càries a les dents. Alguns estudis han demostrat que el bacteri responsable de la càries dental es transmet de la mare al nen.

Menja una dieta sana i equilibrada. Les primeres dents del bebè comencen a desenvolupar al voltant dels tres mesos d’embaràs. Les dietes saludables que contenen productes lactis, el formatge i el iogurt són una bona font de minerals essencials i són bons per a les dents en desenvolupament del teu nadó, les genives i els ossos.

Després d’haver tingut al teu nadó

Si tens qualsevol problema a les genives (gingivitis de l’embaràs o d’un altre tipus) durant el teu embaràs, consulta al teu dentista immediatament després del part per revisar la teva salut dental.

Al nostre blog: